2019-11-08
餐廳:咖哩葉 (佐敦)地址;佐敦茂林街16-18號茂林商業大廈地下其實香港有唔少南亞裔人士都的確係喺土生土長嘅香港人👱🏾♂️👩🏾,有時候我哋都唔應該單憑外表或者膚色而去斷定一個人今日專程去到佐敦搵左間正宗印度餐廳食晚飯🇮🇳,畢竟自從去完印度同尼泊爾之後就對呢兩個地方有啲情意結🎀,每次食返印度菜就會諗返起係呢兩個國家經歷嘅一點一滴一口氣點左羊肉咖哩角🐏lamb samosa($48)、烤雞🍗murgh tikka($98)、乾酪麵包🧀paneer kulcha ($38)同朱古力奶昔🍫chocolate milkshake($38),聽到都好想食最吸引嘅莫過於係我曾經係印度一口氣食左6個嘅samosa🤤,脆脆好似角仔同咖哩角合體嘅外層包住陣陣羊羶香嘅羊肉碎粒,真係好惹味😻,3舊真係唔係好夠喉Paneer kulcha就好似我地平時食嘅cheese pizza薄批咁,我就選擇夾埋烤雞肉一齊食🍕,你話似唔似食緊芝士烤雞pizza呢
地址;佐敦茂林街16-18號茂林商業大廈地下