2022-11-23 27 瀏覽
/最近發現左呢間係銅鑼灣既日式甜品店😍有我愛既拿破崙😍 環境都好和風好靚-🥢松露燒帶子意粉意粉份量唔算多,但松露既味道好濃郁🥰 意粉偏硬身。上面有三大粒帶子,每粒都有陣灸燒過既香味😋咬落去多汁又鮮甜。另外有配餐湯,沙律菜同麥茶,粟米湯香濃而且都多粟米粒,口感幾豐富!🥢雪糕芒果拿破崙平時都未見過疊到咁高既拿破崙😍 底層係雲呢拿雪糕,上面有cream同芒果粒仲有少少厥餅增加口感!芒果清甜🥭酥皮超級鬆脆,牛油味都好香🥰雪呢拿雪糕仲有雪呢拿籽係入面㗎🫣 食落一啲都唔膩,好似我平時好似會食哂甜品上面既cream,今次竟然會食到一乾二淨🤣🥢焙茶/抹茶富士山面頭係400次奶蓋,keep到一直係鮮奶上面唔會咁易溶合之餘仲好濃既茶香味🍵 輕輕攪勻佢可以有兩個層次既味道😚
最近發現左呢間係銅鑼灣既日式甜品店😍
有我愛既拿破崙😍 環境都好和風好靚