3K
2015-07-09 890 瀏覽
慶祝舊同事升識加薪,今晚特別出到黎銅鑼灣小聚,呢度係佢地頭,梗係留返佢拍板。帶左我黎享利中心嘅純,係希慎隔離,嘩嘩,原來呢度好多野食。舊同事話佢定左枱,呢度walkin成日無位架。橫木裝飾,好有日劇feel,坐旁邊的剛好係一枱日本人,店員仲同佢地用日文對答如流,真係好似黎左小日本咁。燒爐,枱旁邊有得挍火力大小。餐具,齊齊整整。坐低一陣,店員遞上醬汁,酸酸地帶有芝麻香。枱上仲有鹽同胡椒。點飲品,要左可樂同cranberry juice。賣相十分精緻,點了兩樣和牛,一個豬,同一個鴨肉,期待期待期待~先試試和牛西冷,一睇就知正,雪花紋呀!燒一燒,好易就熟,入口肥美肉嫩,唔點醬汁都已經好好味。又試下鴨胸肉,比牛要燒耐啲,入口無油脂,口感較牛硬但一啲都唔韌,同樣正爆。豬腩肉,脂肪一大片,好搶火,要小心燒呀。燒到脂肪位變硬,食得。甘香香脆,好似煙肉片?另一個和牛牛肉排,無西冷咁肥,但更有牛肉味。又係燒一燒就食得,好味好味。另外仲有少少配菜可以燒埋黎食,冬菇,粟米,南瓜。價錢唔平,但可以慢慢燒唔限時,環境靚,店員又有禮貌唔會趕客,邊燒邊食邊吹水,又係滿足嘅一夜。
燒爐,枱旁邊有得挍火力大小。
餐具,齊齊整整。
坐低一陣,店員遞上醬汁,酸酸地帶有芝麻香。
枱上仲有鹽同胡椒。
點飲品,要左可樂同cranberry juice。
另外仲有少少配菜可以燒埋黎食,冬菇,粟米,南瓜。

2015-07-08