餐廳: 一杯鐵板燒居酒屋
資訊:

2021-02-24 1146 瀏覽
小編去過 「一杯」食Lunch好幾次,每次都要排好~耐隊,究竟有咩咁吸引D人排隊呢?! 老實講,以依個價錢食個Lunch都唔平,今次就同大家Share下小編平時會叫咩食啦🥰!🍣 雜錦壽司定食 (價錢: $98)評分: 4/5依個午餐定食有6️⃣件壽司同4️⃣舊小卷物🍙,仲有一小碟前菜,壽司方面,每次食都keep到一定既水準,壽司飯味道適中,而且壽司唔會一夾就散,值得一讚👍🏻。不過食完壽司相信大家都唔會覺得飽,好彩個餐包左碗熱辣辣既烏冬,滿足曬一班烏冬控呀😋。🦐 刺身定食 (價錢: $128)評分: 3.8/5刺身定食係有一碟刺身、白飯🍚,同一碗麵豉湯🍲,但小編太肚餓既關係,唔記得左影低佢🤣,刺身質素同壽司定食一樣高質,有🦐,三文魚、吞拿魚、吞拿魚蓉、帶子、海膽... 海膽幾鮮甜無苦澀味,小編覺得可以一試🤩!🧇 豚平關西燒 (價錢: $76)評分; 4/5相信鐵板燒應該係「一杯」既招牌菜的之一,平時都係食個定食就算,今日就一於試埋關西燒啦😋!關西燒都有好幾個選擇,可以自己揀唔同Toppings做配料,小編就揀左豚平🐷關西燒,即係用雞蛋、豚肉片系鐵板上炒,用日式式燒汁同沙律醬淋面,雖然同朋友一齊食

🍣 雜錦壽司定食 (價錢: $98)
評分: 4/5

🦐 刺身定食 (價錢: $128)
評分: 3.8/5

🧇 豚平關西燒 (價錢: $76)
評分; 4/5

關西燒都有好幾個選擇,可以自己揀唔同Toppings做配料,小編就揀左豚平🐷關西燒,即係用雞蛋、豚肉片系鐵板上炒,用日式式燒汁同沙律醬淋面,雖然同朋友一齊食左定食,但關西燒醬汁酸酸甜甜,好惹味,最後都成碟食曬🤭

————————————————————————

🐷 整體食物: 4/5