2017-10-16 523 瀏覽
同呀妹兩個人食飯, 見到呢間西餐75折! 唔食味千啦, 食意粉啦! 滿心歡喜! 侍應懇勤咁介紹左餐牌以外嘅 菜式, 以新鮮海鮮為主。最後都係叫左兩個意粉, 再$50 加一個沙律, 一個南瓜湯又係太肚餓累事, 冇影相, 其實啲食物都擺得幾靚嘅食落呢...沙律, 正常南瓜湯, 都正常水牛芝士蕃茄野菌長通粉, 說實話都幾好食嘅蒜片•辣蜆意粉... 呀妹食第一粒蜆...嘩!好咸!食一啖意粉, 嘩! 無味嘅我試左一啖, 意粉係淡左少少, 蜆係咸左少少, 不過都仲可以接受嘅。 到我食第二粒蜆。 嘩!!!仲咸過金華火腿!同位侍應反應左, 佢粒聲唔出攞番碟意粉入廚房。 之後完全冇交代過, 10分鐘左右, 攞番碟意粉出黎。 唔似係重做喎, 我未食完啲rocket 菜呢? 啲蒜片呢?試下先... 意粉依舊無味, 蜆... 哦~~ 佢應該係用一煲熱水重做左個意粉! 全部野都無味, 好唔好食?! 你話啦?!意粉唔講啦....啲蜆由餐牌嘅辣蜆, 黎到係咸嘅, 到之後無味嘅仲唔係味覺考驗?好在無嗌其他海鮮食
最後都係叫左兩個意粉, 再$50 加一個沙律, 一個南瓜湯
又係太肚餓累事, 冇影相, 其實啲食物都擺得幾靚嘅
食落呢...
沙律, 正常
南瓜湯, 都正常
水牛芝士蕃茄野菌長通粉, 說實話都幾好食嘅

仲唔係味覺考驗?
好在無嗌其他海鮮食

2017-10-16