2024-01-23 422 瀏覽
咁啱得閑,就撚出去轉轉,發現間平民化嘅日式火鍋店,真係啱晒打發時間!一入去,店員笑臉迎人,环境都算企理,一坐低就先攞咗個menu掃下眼。先搞定湯底,攞咗個人氣嘅雞湯底,再攞個昆布湯底試下嘢新。攪埋壽喜燒,肉類都真心唔錯,銳利滑溜嘅牛肉,入口即溶,豬肉同雞肉都彈牙得嚟唔膩口。自助吧嘅選擇都多到爆燈,有啲仲特別出彩,例如隻芋頭燒賣,入口即刻覺得個天台開咗,香滑得嚟有啲心思思。海鮮拼盤都夠晒正,新鮮過市場跳海嘅魚!試過甜品篇章,Tiramisu同brownies真係錫嘴得嚟又唔膩,自選配料嘅乳酪,細路都話讚!總體來講,嗰晚喺度食得開開心心,quality同價錢真心掂,呢間火鍋店肯定係梗有再去嘅理由🍲🥢🔥!