2024-01-02 842 瀏覽
品嘗炳記美食,簡直是這個周末的小確幸啦🍜🎉!一坐下就點了招牌的黑椒豬扒面,嘩,豬扒真係夠哂香口,黑椒味道撲鼻,辣得黎唔會太過,啖啖肉嘅感覺真係好滿足!面條爽滑,吸滿咗醬汁嘅精華,食落去真係過癮!跟住,我再配咗杯熱奶茶,香濃得嚟,味道得宜,齊齊湊一湊,真係正!平時以為茶檔嘅奶茶會好甜,但呢杯就啱啱好,唔膩口,仲有少少甘香,飲完之後心情大好!😋為咗試多啲嘢,我又叫咗份多士,真係滋味!🤤 鬆脆嘅外皮包住嗰份軟綿綿嘅內裡,啖啖都係幸福,花生醬同煉奶嘅甜,唔會過甜到膩,真係撈到寶了!整體嚟講,呢間茶檔給我的感覺就係「親民豪華」,既有平時茶檔嘅親切,又有小店吃唔到嘅質感。下次如果過嚟,我一定要試下其他嘅菜式,搵搵新驚喜!😉