2018-04-01
今晚約左個中學好fd嘅同學食飯,我地揀左試omakase。第一次試omakase嘅我地,十分期待!!!我地一早book定位,間野喺尖沙咀, 十分就腳。食omakase就梗係想睇師傅嘅料理過程,咁岩侍應就帶我地好想坐嘅bar枱位,呢個位就可以睇到晒師傅做緊乜。一坐低,侍應就送上熱茶。可以師傅就好細心咁係到挑緊魚骨真係不時不食, 第一碟係白子刺身,岩晒涷涷地,日本人都係冬天食呢個黎補身,口感啫喱,唔會腥~ 酒盗芝士,呢個第一次試,好特別,原來係魚內臟配芝士餅乾, 有浸獨特鹹鮮味日本海蒲萄蕃茄沙津,好fresh~ 針魚(左上), 活北寄貝(右上),金目雕魚(下),針魚(左上)原來就係頭先師傅好細心挑緊魚骨個條魚, 三款都十分新鮮*針魚仲有師傅提供特別製造嘅汁, 勁好食 睇下!!! 刺身勁新鮮呀!!! 日本馬糞海膽手卷,好大一舊,個面鋪滿海膽,我諗應該有半板,多到瀉,好creamy ,好鮮甜,好想食多幾舊 最後呢個係日式味噌煮舌,好大碗,好抵食,份量又多,都只係$62今餐真係好滿足,我地捧住個肚走
可以師傅就好細心咁係到挑緊魚骨
日本海蒲萄蕃茄沙津,好fresh~
針魚(左上), 活北寄貝(右上),金目雕魚(下),
睇下!!! 刺身勁新鮮呀!!!
今餐真係好滿足,我地捧住個肚走