2023-04-23 1573 瀏覽
家中長者👵🏼盛讚此食店天上有地下無,於是上星期專程陪佢去食。佢哋午市有碟頭飯$38,有五香牛腩飯,粟米魚飯等。另有湯同炒粉麵。當日各人各自點咗牛雜河$40,牛腩河$4x,魚蛋米$35同五香牛腩飯$38、另蠔油菜心一碟$20平心而論,牛腩似係火鍋料下欄,仲要碎得嚟但都唔淋,即係本身未煮已係咁。牛雜都係唔淋,乾蚊蚊同硬掘掘咁。不論牛腩或牛雜,都係只有非常嚴重嘅味精同咸味。完全食唔到正常腩汁味道魚蛋米嘅質量類似坊間普通小店質量。碟菜完全無摘,可能太老嘅關係,廚房特意煮到有咁淋得咁淋。淋到大家都唔想食食完之後,我過咗足足兩日舌頭仲有麻痺感。以食坊間普通粉面價錢嚟講,唔計較質量同招呼,可算合理。但我自己只求了咗老人家心願,所以一行幾人食完之後,一出門口已齊聲講唔會再去。幸好今次只是小試牛刀,無坐低打邊爐睇返網上張menu, 寫明午餐牌供應時間至兩點。但當日12:48見有客入嚟,阿姐問客係咪食火鍋,客話唔係,阿姐就同客講唔做午市飯麵,趕客走。此情境真係第一次見識到

平心而論,牛腩似係火鍋料下欄,仲要碎得嚟但
都唔淋,即係本身未煮已係咁。

魚蛋米嘅質量類似坊間普通小店質量。

食完之後,我過咗足足兩日舌頭仲有麻痺感。

幸好今次只是小試牛刀,無坐低打邊爐

此情境真係第一次見識到