2021-12-11 497 瀏覽
深水埗文青街好多cafe, 但吾係間間都開得早。特別欣賞「早起鳥兒有蟲吃」的cafe,因為讓我有多些早餐選擇,雖然香港地道早餐係茶記,但總不能天天公仔麵嘛!講番Sausalito,簡單清新的室內裝潢,確實令人有好舒服既感覺。周未的第一餐,一定要好好安排,周未只有48小時,當然係要令自己心情愉快的度過。今日食左個lava mushroom toast,好creamy易入口(也好heavy for a breakfast…but why not?) 雖然和我想像中有一塊大蘑菇有出入,但都啖啖菇。我貪心少少,如果可以加點堅果 可能口感更好。10點左右開始多人,餐廳內提供約20個位。駕車的朋友,大南街基本上全條街都係meter,不過就算早上7點幾黎都只得零星一兩個位,好多時都double park,建議黎兜個圈碰運氣,冇位再泊去隔離街,行幾步過黎都方便!

10點左右開始多人,餐廳內提供約20個位。
Lava  mushroom  toast
Nomed Ethiopia