2022-07-15
👁🗨魚介豚骨沾麵(7/10)💲98.呢個沾麵既湯底做得比較稠身🥲所以好掛湯,不過就相對地濃味重口味啲,個人覺得湯底可以做番稀少少🤔溏心蛋都尚算夠溏心,麵質幾有咬口😶🌫️至於叉燒,佢同拉麵果款吾同,呢款係半肥瘦既厚叉燒,吾係切片果款,而且都比較大舊 .👁🗨 黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵(7/10)💲88.朋友叫左黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵,入面有兩舊日式叉燒,湯底未算係有太濃既黑蒜味,拉麵揀左幼麵普通軟硬度,口感岩岩好,都掛湯😇.👁🗨吉列廣島蠔(7/10)💲42.一碟有四集迷你既廣島蠔,炸粉炸得岩岩好,廣島蠔食落都新鮮,配埋蛋黃醬食🤤正呀😶🌫️.👁🗨 紫薯甘栗餅 (7.5/10)💲38.呢個紫薯甘栗餅放左一段時間先食都仲係好脆🤡入面有滿滿既紫薯餡,久吾久就會食倒啲栗子,同朋友一人一半就最好不過,個餅比較厚實有份量,如果一個人食哂,就會覺得份量多左啲咁 .🔛 整體評分(7/10)
👁🗨 黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵(7/10)💲88
👁🗨吉列廣島蠔(7/10)💲42
👁🗨 紫薯甘栗餅 (7.5/10)💲38
🔛 整體評分(7/10)