2021-03-30 1340 瀏覽
平時我都好少來呢度食嘢,係間唔中一年一次咁,因為我唔食牛,所以對於扒房其實興趣不大。😅😅😅 不過今次星期一難得放假,朋友仔就Suggest 來個Breakfast Meeting...🤣🤣🤣 okay, 見你咁掛住我,一早起身就要見我,好啦,應承你啦,雖然要我放假早起🤣🤣🤣🤣約左9:30am , sorry 遲到😅😅 起唔到身again🤣🤣🤣 一來到己經坐滿左7-8成人,真係好誇張,今日係weekday 喎,都咁多人,好嘢好嘢👏🏻👏🏻坐低睇下食乜先,一拎起手,$70/$75/$80/$82 ..... 有啲雙蛋火腿粉,有啲魚柳/雞扒/牛扒配粟米薯條,老實講句,早餐來講一啲都唔平,我朋友話呢度牛扒早餐okay, well well well, 我唔食牛㗎😰😰😰之後朋友話呢度啲魚都唔錯,okay 咁就試下個煎魚囉,本身我想配薯條粟米,但又好肚餓下,所以叫左個米粉加$8 .....一個set 包一杯juice ,橙汁,蕃茄或西柚,我就揀左杯橙汁😋😋 ,仲有烘toast , 幾好食。朋友份牛扒米線先來到,雖然話係薄切但係感覺一啲都唔薄, 不過我無影相😅😅😅之後到我個煎魚柳,得一條,好似好細咁😩

一個set 包一杯juice ,橙汁,蕃茄或西柚,我就揀左杯橙汁😋😋 ,仲有烘toast , 幾好食。朋友份牛扒米線先來到,雖然話係薄切但係感覺一啲都唔薄, 不過我無影相😅😅😅之後到我個煎魚柳,得一條,好似好細咁😩😩,不過好在都幾好食,個燒汁好好食,魚又煎得唔乾,但佢同條魚一齊上個米粉,頭咁大碗咁,來到我都嚇一嚇,顯然呢條魚係送唔到個米粉,因為魚太細,米粉太大🤣🤣🤣🤣,米粉。。Um。。無乜comment , 就係米粉囉,我努力地食晒佢,之後我肚脹晒,飲唔到我杯熱檸水 。。。。。。

食完之後到晚上先食到飯,好飽好滯呀😩😩 下次都係叫返粟米薯條好了。。😢

P.S. # 食個早餐都成$100, 好在呢度好好,無趕客,可能佢知我食滯左,俾啲時間我地吹水同消化下。。😝