2017-03-15 596 瀏覽
原本開開心心,有期望地去試食點心,點知一踏入門口,被一聲大聲而無尾音嘅男聲叫停——坐呢度,只見當時12點只有兩張枱人客,兩人枱都多選擇,不過為免爭嗌都照坐低,唔夠一秒又係一聲——飲咩茶,略為考慮就即刻再問飲咩茶,可能呢啲叫效率啦。當剔完點心心後就同朋友傾下計,但啲員工不停高談闊論,大大聲聲,令人感到煩擾,幾艱難先過左25分鐘,一樣點心都未上,見遲過我地嘅客都有野食,雖然覺得奇怪,但都不好意思吹單,只好再等一下,直至等到29分鐘先有野食。嚟嘅一碟蝦餃,皮係薄,但塊皮偏爛同散左,味道就一般。馬拉糕細細舊,味道尚可,但原來係今餐算最好味。另一碟生竹牛肉睇得出係即蒸,算有heart,不過偏實,扣小小分。等到39分鐘,係最後嚟嘅手工布拉腸粉終於到,一放入口,竟然係微暖而且一啲都唔滑,於是向剛才招呼我地嘅口罩男表示,佢竟然無反應,亦無解釋,於是我地亦都唔再繼續食,埋單算,以後又可以唔洗再幫襯。整體嚟講,作為一間點心專門店嘅出品,只可以講係一般水準,服務就超有改善空間,如果喺附近都可以幫襯,遠就唔好專登去。

嚟嘅一碟蝦餃,皮係薄,但塊皮偏爛同散左,味道就一般。

馬拉糕細細舊,味道尚可,但原來係今餐算最好味。

2017-03-15