2021-08-15
琴日朋友仔黎探班, 大食妹就同佢去左近排IG熱度超高嘅露面手工拌麵打下卡一定唔係大食妹自肥想試下超人氣嘅鎮店蟹皇拌麵雖然係晚市, 但大家依然可以嗌午市套餐可惜鎮店蟹皇拌麵要散嗌, 我哋就只嗌左一份套餐, 再散嗌其他野<鎮店蟹皇拌麵>大食妹嗌咗份鎮店蟹皇拌麵, 試吓人氣嘅打卡美食係唔係真係咁好味鎮店蟹皇拌麵蟹皇同麵係分開上嘅, 要食嘅時候先攪拌係一齊大食妹覺得麵底又幼又軟身, 冇咩咬口, 蟹皇雖然香, 但食落冇咩蟹味, 有啲名不符實<粒粒巴蜀大雲吞>除咗拌麵外, 大食妹再嗌多份粒粒巴蜀大雲吞巴蜀大雲吞外皮幾薄, 餡料都幾多, 以青菜同黑木耳為主, 豬肉偏少, 以水餃黎講可能唔錯, 但同大食妹預期嘅粒粒巴蜀大雲吞, 麻麻辣辣嘅味道有啲出入<油潑辣子魯肉Biang Biang麵>朋友仔嗌左午市套餐主食揀咗油潑辣子魯肉Biang Biang麵, 睇餐牌以為好有咬口, 點知Biang Biang麵竟然咁軟身油潑辣子魯肉味道同口感都好似五香肉丁<麻辣雲耳>麻辣雲耳非常油膩, 一啲都唔麻辣之餘, 仲要非常酸<龍眼冬瓜茶>
<粒粒巴蜀大雲吞>
麻辣雲耳非常油膩, 一啲都唔麻辣之餘, 仲要非常酸
唯一好少少係呢杯龍眼冬瓜茶, 甜度適中