2018-12-16 456 瀏覽
遲咗三個月打食評男朋友係三個月前嘅紀念日訂咗枱食晚飯一上到去見到個環境就覺得好有氣氛,見到大部份都係情侶一對一對嚟食我哋比安排坐係落地玻璃隔離,個view都唔錯,見到好多個高樓大廈,但一啲都唔覺得密集🙈男朋友點左個前菜係鵝肝,本身對鵝肝都冇乜好感, 但佢竟然配上一啲脆脆,鵝肝上既焦糖令到成件事食落去甜甜地又卜卜脆,亦令到每一啖食入口都覺得幾有口感呢個位係幾驚喜嘅我就點左個意大利粉伴野菌辣肉腸及巴馬臣芝士,自己本身鍾意食pasta同芝士所以都覺得好好味,除咗好味都冇comment 🤣男朋友照舊叫煎慢煮安格斯牛柳食,咁我唔食得牛就冇try到。但男朋友俾咗較好嘅評價,佢表示肉汁好濃,咬落去唔會覺得好硬,較為林身一啲, 果然係正!最後重頭戲當然就係甜品,男朋友叫咗一個意大利軟芝士草莓雪芭佢一嚟到,就好似仙女下凡咁🤣(因為有乾冰🤣大家可以影相呃like!味道都係超級有驚喜!食唔停口!推薦各位可以去試吓!而我就叫左以下呢一個朱古力甜品, 咁事先服務員就會幫朱古力點着火,可能因為有酒精嘅關係,朱古力係會苦一些。朱古力溶咗之後裏面係一個蛋糕,應該係brownie, 雖然有酒精味但都唔影響蛋糕嘅味總括而
遲咗三個月打食評

男朋友係三個月前嘅紀念日訂咗枱食晚飯

呢個位係幾驚喜嘅

焦糖鵝肝

意大利粉伴野菌辣肉腸巴馬臣芝士

男朋友照舊叫煎慢煮安格斯牛柳食,咁我唔食得牛就冇try到。

煎慢煮美國頂級安格斯牛柳

最後重頭戲當然就係甜品,男朋友叫咗一個意大利軟芝士草莓雪芭

佢一嚟到,就好似仙女下凡咁🤣(因為有乾冰🤣
大家可以影相呃like!

味道都係超級有驚喜!食唔停口!
推薦各位可以去試吓!
意大利軟芝士草莓雪芭

總括而言,餐廳有feel,食物亦相當好味。下次嘅紀念日會再嚟💕
2018-09-25
紀念日