2019-02-23
首選午餐飯堂京瑞廣場已經食過十幾間餐廳,都係偏愛豐鍋 點解?因為有媽咪嘅味道🤣平時早餐到宵夜,好多時都喺外面食,所以都會揀小菜為主嘅餐廳(我係食肉獸×飯桶),但當然都會食其他野啦! 今次點解要讚豐鍋,因為佢近排嘅餐單出色咗(可能係全部我都鍾意食嘅餸) 之前剛開業,好多時都會食肉餅同雞(真係好好食)但始終食多會有少少厭,但近期豐鍋個餐單又番生,多咗好多魚,又龍躉,又蒸魚,仲有粟米魚(my飛佛)龍躉蒸飯我覺得最好食(見到有,我連食咗4日,必食)見到豐鍋有龍躉,我就知嗰星期嘅米飯班主係豐鍋喇😘龍躉真好爽滑彈勁 ,好好食,又新鮮,龍躉啖啖肉皮又厚,我試過係酒樓食,啲龍躉又腥又重雪味,肉又鞋好似食緊豬肉今日就叫咗花膠雞湯烏冬同蒸盲鰽嘩花膠雞湯正到暈,最緊要係抵食,$76隻雞脾大嚿到呢平時配飯我冇試,但今次配稻亭烏冬,絕配,湯夠熱,雞夠滑,花膠夠淋!蒸魚時間啱啱好,蒸魚豉油我估應該係自己煮的,唔咸唔太甜,啱啱好啱哂鐘意食屋企飯嘅朋友
龍躉粉絲蒸飯
見到豐鍋有龍躉,我就知嗰星期嘅米飯班主係豐鍋喇😘
今日就叫咗花膠雞湯烏冬同蒸盲鰽
啱哂鐘意食屋企飯嘅朋友