2021-12-23
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣🔻 老鍋台式火鍋銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓/🧃酸菜養生湯米線叫咗嘅配料有肥牛、鴨血、鮮魚腐,個湯底exactly就係酸菜養生鍋嘅火鍋湯底,食米線都有打邊爐嘅感覺,酸菜同埋養生湯嘅味道平衡得啱啱好,又夠晒開胃。肥牛質素都唔錯,夠晒牛味,鴨血就一貫係咁好食,鮮魚腐好鮮味。/🧃鹽酥雞拼滷肉飯超級大碗滷肉飯,男仔食都夠食,上面仲有好多滷肉,滷肉好肥,啱晒鍾意食肥膏嘅朋友。鹽酥雞好香脆,夠晒惹味。/🧃台灣蒜香腸呢啲小食真係食唔停口,外皮又係夠脆,加上蒜香味, Perfect match。/🧃冷泡白桃烏龍茶估唔到真係有白桃果肉味,好refreshing /////#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣
🔻 老鍋台式火鍋
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓
🧃酸菜養生湯米線
🧃鹽酥雞拼滷肉飯
🧃台灣蒜香腸
🧃冷泡白桃烏龍茶
估唔到真係有白桃果肉味,好refreshing
/////