2021-06-24 466 瀏覽
寶林新都城其實都有幾多嘢食,今日就去了商場內的四季良晨食台灣野。呢間餐廳之前都食過,味道不錯,價錢合理,而且都頗有台灣風味 。下午茶時段超多人,因為它下午茶的選擇又多又抵食,所以都好受歡迎。我們兩人實在太肚餓,所以都點了午市正餐,會大份d。麻辣蕃茄豬肚米線$56份量超大碗,蕃茄湯底味道十分濃郁,有新鮮的蕃茄蓉,鮮甜,加上秘製麻辣醬, 十分惹味。豬肚爽陣,而且切得夠幼,口感較佳。米線亦都有咬口,不會過腍,很不錯。紅燒三寶牛肉定食$79整個定食都有不少配料,除咗有牛肉三寶之外,還有上湯浸時蔬和白飯。三寶分別有牛腩,牛肚,牛筋,滷得入味。牛筋口感軟腍,很有膠質。牛肚爽彈,牛腩牛味濃郁。整個套餐都十分豐富。我們還加點了兩個小食。蕃茄濃湯水餃蕃茄湯底味道濃郁,餃子是豬肉餡,食到肉香,不過餃子皮就較為厚身,薄一點就更好。鹽酥雞扒小食來說鹽酥雞扒都幾大塊。雞扒肉質嫩滑,外皮炸得酥脆。我喜歡把它沾上餃子的蕃茄濃湯,減低油膩感之餘,更能吸收一點蕃茄香甜。食台灣野又怎少得黑糖珍珠鮮奶!$28黑糖味道濃郁,鮮奶香滑,珍珠煙韌,而且飲品超大杯,好抵飲!

我們兩人實在太肚餓,所以都點了午市正餐,會大份d。

麻辣蕃茄豬肚米線$56

紅燒三寶牛肉定食$79

我們還加點了兩個小食。

蕃茄濃湯水餃

鹽酥雞扒

小食來說鹽酥雞扒都幾大塊。

食台灣野又怎少得黑糖珍珠鮮奶!$28
黑糖味道濃郁,鮮奶香滑,珍珠煙韌,而且飲品超大杯,好抵飲!

• 黑糖珍珠鮮奶
  • 麻辣蕃茄豬肚米線