2024-03-14 13 瀏覽
最近冇時間去旅行住,所以放工後就決定去食台灣野。舖頭裝修得好有台灣既感覺,簡潔得黎環境夠舒服,讓人感覺輕鬆寫意。餐廳主打台灣美食,食物選擇多,可以自助落單,亦可以到枱前點餐,而送餐既速度都好快。今日二個人就揀咗鹵水蛋牛腩滷肉飯,番茄水餃米線同幾款小食。❤鹵水蛋牛腩滷肉飯:牛腩同鹵水蛋炆得好入味,牛腩十分軟諗,完全唔會痴牙,滷肉碎是稍大粒的,肥瘦適中,入味又軟滑,口感帶膠質,調味剛剛好,用黎拌白飯一流。❤番茄水餃米線:米線軟硬度適中,水餃大大粒,好好味,番茄湯超級濃郁,酸酸甜甜非常開胃。❤鹵水雞亦:雞亦滷得夠入味亦唔會鞋,好味。❤紫菜魚丸湯:魚丸夠晒爽口彈牙,紫菜份量多又香。❤上湯浸時菜:生菜清甜可口,份量超大碗,十分抵食。最後仲揀咗杯十勝紅豆奶茶,茶濃奶香,粒粒紅豆軟綿,食後有甜甜蜜蜜的感覺。非常滿足嘅一餐!
最近冇時間去旅行住,所以放工後就決定去食台灣野。
今日二個人就揀咗鹵水蛋牛腩滷肉飯,番茄水餃米線同幾款小食。
❤鹵水雞亦:雞亦滷得夠入味亦唔會鞋,好味。
❤紫菜魚丸湯:魚丸夠晒爽口彈牙,紫菜份量多又香。
❤上湯浸時菜:生菜清甜可口,份量超大碗,十分抵食。
非常滿足嘅一餐!

• 滷水蛋牛腩滷肉飯