2021-06-15 44 瀏覽
太耐無得去旅行,好掛住台灣啲嘢食,於是去左寶琳新都市2期呢間台灣野試一試,一坐低睇個餐牌已經令我流晒口水,有好多唔同嘅台灣地道小食,而我就梗係揀我係台灣最鍾意食嘅牛肉麵,佢有好多款唔同嘅牛肉麵㗎,我揀咗一碗紅燒半筋半腩牛肉麵,而我男朋友就揀咗一碗紅燒牛三寶牛肉麵,另外我哋再揀多一個小食麻辣牛肚,嘢飲方面,佢有唔同嘅台式飲品,種類繁多,食台灣嘢點可以冇珍珠奶茶,我就點左一個鐵觀音珍珠鮮奶茶,而我男朋友揀咗個芝士奶蓋抹茶,首先半筋半腩牛肉麵方面,湯底濃郁,非常入味,牛腩牛筋平均無多無少,每舊牛腩都非常入味,入口鬆軟,一啲都唔韌,而牛三寶麵,佢嘅三寶有牛筋、牛腩同牛肚一次過滿足你三個願望,而佢哋兩款用既麵,都係用台灣嘅幼麵,食每一啖都非常有台灣嘅風味,小食方面,麻辣牛肚,雖然非常麻辣,但辣得非常過癮,食完一舊會停唔到口,嘢飲方面,鐵觀音珍珠鮮奶茶,茶味濃郁,珍珠同茶嘅比例啱啱好,絕對唔會有飲晒之後剩低珍珠嘅問題出現,最後餐廳嘅環境燈光鮮明亦有啲擺書嘅擺設,令到你喺嗰個環境食嘢非常舒服,整體而言,食物同環境都非常滿意,冇得去台灣旅行嘅你哋,可以一試