2020-03-04
之前上網見到呢間餐廳嘅芋泥蛋餅已經好想試,所以今日就專登過大角咀食晚飯。一入到餐廳,佢嘅裝修好特別,原來係模仿台灣既眷村。今次黎當然點左我最想試既超濃芋泥蛋餅,入面有芋泥、肉鬆同芝士,再加上一個辣辣地既醬,呢個配搭係我第一次食,真心超好味!另外點左個細滷肉飯同細大腸麵線,兩樣野都好有驚喜。滷肉飯既肥豬肉夠肥好好食,飯又夠多汁,係我喺香港食過最好食!大腸麵線好有台灣夜市嘅味道,滷大腸好入味,麵線都好正。我哋仲點左個牛三寶麵,份量十足,湯底有濃牛肉味,最鍾意係佢嘅牛筋,好入味好軟熟。小食方面,點左個涼拌小黃瓜,無咩驚喜但都係好味既。飲品我叫咗一杯蜂蜜檸檬愛玉(少甜),超好飲!!!而另一杯係蜂蜜麥仔茶,個人覺得茶味好濃,如果鍾意飲濃茶既應該會喜歡。整體黎講呢間台灣菜係好有驚喜嘅,係香港少有接近台灣味道既餐廳,好滿足,下次再黎想試吓佢另一款蛋餅同其他嘢 。
一入到餐廳,佢嘅裝修好特別,原來係模仿台灣既眷村。
小食方面,點左個涼拌小黃瓜,無咩驚喜但都係好味既。