2020-05-25
今日我同朋友都好有共識,午餐都係想食台灣野,依間台灣嘢食都幾出名㗎!我哋取票之後,大概等左10分鐘就已經可以入去啦!食台灣野就一定要食滷肉飯,真係好耐冇食過滷肉飯啊,今次一定要試吓,呢度嘅酥炸排骨都幾好味,尤其是酥炸排骨嘅醬,兩者加埋真係好好味!我依個係酥炸排骨滷肉飯,另外在加咗個小食,加小食只係加$8,我個人覺得幾抵食!飲品,我就嗌左芝士奶蓋阿華田,因為芝士奶蓋阿華田個名好吸引,而且都好耐冇飲過芝士奶蓋啦,所以就嗌埋啦!呢度嘅上餐速度都幾快㗎,雖然係午市時段,但係都好有效率!先講吓酥炸排骨滷肉飯,佢嘅滷肉飯飯嘅份量都幾多,滷肉飯送上餐嘅時候係熱嘅,熱辣辣食滷肉飯先係最好味嘅!佢嘅酥炸排骨果然冇令我失望,外脆內軟,而且唔多骨,咬落去真係脆卜卜㗎!可能你會話酥炸排骨之所以咁取係因為多粉,咁你就錯啦,近啲影張相俾你睇,一啲都唔厚粉,皮薄餡靚,炸到金黃色!我每食一啖都要點一點佢嘅醬,佢嘅醬汁真係好吸引㗎!涼拌木耳,佢嘅味道好開胃,酸酸辣辣,好啱呢個夏天食啊!芝士奶蓋阿華田真係好好飲,我試過單獨飲佢嘅芝士奶蓋,好香濃嘅芝士味,芝士奶香好重好滑,配埋阿華田真係冇得頂!
我依個係酥炸排骨滷肉飯,
呢度嘅上餐速度都幾快㗎,雖然係午市時段,但係都好有效率!
先講吓酥炸排骨滷肉飯,佢嘅滷肉飯飯嘅份量都幾多,
我每食一啖都要點一點佢嘅醬,佢嘅醬汁真係好吸引㗎!
涼拌木耳,佢嘅味道好開胃,酸酸辣辣,好啱呢個夏天食啊!