2021-12-18 34 瀏覽
《桂花小幸》一直係我心儀嘅小店,除咗食物質素高,牆上面經常掛住好多鼓勵性嘅說話,每次食完都會覺得肚子和心靈都飽足。店舖售賣台灣風味嘅牛肉、鹽酥雞、滷水豬手、三杯雞等飯麵套餐。如果食麵或米線,可以配嘅湯底亦都好多,可以揀紅燒牛肉、清雞湯、蕃茄湯、清燉牛肉湯等等⋯亦都可以加配一啲小食,例如涼拌貓耳朵、滷水豆腐、紫菜魚丸湯等。食物嘅質素亦都非常之推介:我比較鍾意食佢嘅紅燒牛肉湯底麵。湯底香濃、麵質彈牙。配上好淋嘅牛筋,每次我都成碗清晒。朋友就試咗佢嘅蕃茄湯底,食到一陣蕃茄嘅清新,並非一般人造茄膏嘅味道。不過可惜個雞扒就唔算好酥,皮有少少硬,但整體都算中上。配合一啲小食例如滷水豆腐或者時菜,已經係一個味道不錯又價錢合理嘅午餐。誠意推薦,大家有興趣可以試吓。回頭機會:90%

食物嘅質素亦都非常之推介:

誠意推薦,大家有興趣可以試吓。

回頭機會:90%