2023-06-06 30 瀏覽
一直都好想試觀塘呢間台式餐廳嘅刨冰,上次黎因為食到太飽冇食到刨冰🤣一於再黎試下佢!!台式刨冰 $99呢個刨冰真係超大兜,建議三四個人或以上一齊食🤓刨冰好多層次,最上層係香芋雪糕,之後仲有大大粒好甜嘅紅豆、花生奶蓋,另外仲跟左一碟芋圓。味道係好正宗嘅古早味台式刨冰,每啖都充斥着濃郁嘅黃豆粉、花生同仙草糖水味,另外都覺得鹹奶蓋好加分😋令到成個刨冰味道更豐富又唔會太甜。而且香芋雪糕都好濃郁好好味,嚟到一定要嗌!!勁浮誇大腸麵線配台式香腸 $116呢個賣相的確好浮誇,唔單止好大兜,面頭仲鋪滿大腸、丸同埋木魚花,每啖都食到大腸,好滿足😋😋味道亦好正宗,有去到台灣嘅感覺🥹🥹食到咁上下仲可以加少少醋落去轉換下口味,個人嚟講都幾鍾意,感覺幾清新。台式香腸都好正,烤得啱啱好,咬落肉汁咇晒出嚟😍豐盛台灣牛肉麵 $78一上枱就聞到好香,牛肉肉質好林,另外仲有花枝丸同貢丸,貢丸爽彈得黎又juicy,有驚喜黑糖芋芋鮮奶 $49初頭覺得黑糖偏少,但攪勻咗之後都飲到黑糖味,重點係佢嘅芋泥好足料仲勁好味,芋頭味濃郁之餘甜度適中,口感都好滑,超級推薦!!蘋果美眉 $48係平時喺台灣便利店會買到嘅蘋果西打,入面加咗蘋果,

台式刨冰 $99

勁浮誇大腸麵線配台式香腸 $116

豐盛台灣牛肉麵 $78

黑糖芋芋鮮奶 $49

蘋果美眉 $48
係平時喺台灣便利店會買到嘅蘋果西打,入面加咗蘋果,飲落都唔錯