2019-07-12
Taiwanese Noodles🇹🇼🍜 my flavor tomato❤️🍅💫..台灣菜🇹🇼 真係幾時都咁岩食,價錢親民 口味亦好適合香港人。最近幾日發現旺角街頭✨新開左一間台灣麵店🍜,仲係由台灣老闆娘親自打理,自然吃得夠正宗又夠地道風味。店舖走點點文青風 感覺讓人舒服,而且老闆娘真係好nice 好靚女呢。ll蕃茄濃湯🍅 吃得出濃濃鮮茄味,酸酸甜甜令成個麵食落好開胃。而牛肉牛筋🐮 亦滷得相當不錯,炆得入味得宜 不韌亦不過淋,開業短短數天 但質素真係有保證。ll平時肉燥飯🍚食得多,轉下口味拌拌麵吧。粗身既麵條🍜 吸盡肉燥醬汁`配料,再以青瓜絲同吃,帶來夏天清新既感覺。ll蛋餅🌯唔係好多台灣食店有提供,當然要試試吧。做得煙韌既蛋餅底,加上芝士🧀肉鬆餡料 相當惹味。咸香味加上蛋香🥚 一款簡單既滋味。llll芝士奶蓋既火熱程度 相信不能看輕吧。而加上岩鹽令味道更豐富咸香。✨四季春青茶✨ 味道較清 滿有綠茶香 清新之選;✨炭燒烏龍茶✨ 味道則較濃 炭燒過更增添多一份烘培茶香。而我則較喜歡後者既濃郁茶香🖤。另外鐘意食辣,不能不試試自家麻辣醬🌶。真係好麻香而微辣,拌麵吃 好滋味呢❤️。..原來凡惠顧
l[蕃茄牛肉牛筋麵 $69]l
l[肉燥拌麵$42 ]l
l[芝士肉鬆蛋餅 $42]l
l[芝士岩鹽奶蓋四季春青茶 $38 ]l
l[芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $38 ]l
原來凡惠顧所有牛肉麵及便當,均可以$半價惠顧所有飲品🍹。價錢真係經濟實惠 而質素卻係水準之作呢。以後想念台灣的味道❓相信呢間麵店會係我既新寵兒❤️。