同閨蜜A小姐短聚慶祝生日🎂,因為A小姐唔好甜食,所以美味子search 咗好耐最後搵到呢間有海景睇既打邊爐🍲下午茶食,一朵朵肉玫瑰🌹非常適合相機食先既我哋📷,湯底揀咗養顏既豬骨湯底,伴埋桂圓,味道濃厚鮮甜;三層下午茶底層係迷你版花團錦簇蔬菜籃🧺,店員溫馨提示記得淥埋底層嘅椰菜絲食,大家記得唔好嘥,落埋嚟食,因為嗰個簡直係精華,好吸味,唔食走寶。😋中層係五款台灣懷舊特色美食:好特別既菠菠糖(兩串波菜捲豆皮),懷舊台式月餅糕、糖葫蘆、墨條牛軋同鳳梨酥,真係估唔到食落又幾特別。頂層由澳洲和牛牛舌花、牛胸油花、松板豬卷成三朵精緻的肉肉玫瑰花,睇到美味子流晒口水🤤,成朵放落去烚,好好味啊😋!最後上埋甜品 — 盈月照寶盒,係鳳梨酥面層有放咗花瓣和忌廉裝飾,酸酸甜甜嘅感覺都幾fresh幾好味㗎仲好飽添,鳳梨酥餅面食落好似食緊曲奇餅咁幾鬆脆。套餐包左壺玫瑰高山清茶,最啱陪打邊爐🍲邊食邊飲清下個腸胃,不過因為好熱又頸渴嘅關係,我哋都另外叫咗杯約咗冰凍果茶飲下。吹得水多都要補充水份嘅🤗
午後•百艷茶宴
東方美人(豬骨)湯底