2024-03-06 17 瀏覽
將軍澳幾啱假日消閒吓,同朋友睇完電影後,又想食台灣牛肉麵,又想飲台式飲品,近近地,將軍澳廣場嘅桂花小幸滿足晒我哋嘅願望😋😋😋桂花小幸有堂食店和茶飲部,整體設計偏重文藝氣息,入目所及都有些小心思,留待大家慢慢發掘。🌟紅燒牛三寶麵 麵底有米線同台灣麵,湯底又有五種口味選擇。今次揀左蕃茄湯底台灣麵,三寶係牛腩、牛筋同牛肚,份量十足,湯底用蕃茄熬煮,味道濃郁,配搭軟軟的台灣麵,可一試 ✅🌟 滷水蛋牛腩滷肉飯定食好耐無去台灣,食吓滷肉飯解下旅行癮!定食份量比想像多,岩晒大胃嘅朋友仔。入面最推介原盅燉湯,今日係蟲草雞燉湯,材料多,入口飲到滿滿誠意,都幾滋潤✅🌟芝士奶蓋炭燒烏龍茶🌟冬瓜寒天綠茶台式茶飲茶味濃,當中炭燒烏龍茶的炭燒味令人一試難忘,很特別,會再試。鍾意杯面文字:不要讓世界改變你的微笑😊

🌟紅燒牛三寶麵

🌟 滷水蛋牛腩滷肉飯定食