今日過開嚟灣仔呢邊,同朋友一齊去呢間好多人推介嘅麵店,作為鍾意食麵嘅我非常興奮。《野生松茸鮮雞湯》$38睇落去已經覺得非常健康,飲落真係唔覺得有味精,好天然嘅清甜味,再加上淡淡的雞香,亦都好足料。《秘製醉豬手》$55呢個最豬手做得幾出色,首先份量都幾多,然後酒味唔算超重,但又幾香,口感好爽好彈牙,好好味。《麻麻辣辣牛展Biang Biang麵》$68呢度有幾款面底可以揀,Biang Biang麵唔係周圍有得食 所以都幾有特色,食落口感類似刀削麵,但係更加滑同埋薄身,麻辣牛展亦都做得好夠香,唔乾身,配埋一齊超惹味。《鎮店蟹黃拌麵》$98呢個係鎮店之寶,蟹黃同埋麵係分開上,建議盡快食,唔好擺咁耐,因為擺內左,蟹會有少少腥味。將蟹黃湯同面拌埋一齊之後,每一啖都食到蟹肉,好香蟹味! 總括嚟講,呢間麵店質素唔錯,如果想親民價食個午餐或者晚餐,呢度會係好好嘅選擇。

《野生松茸鮮雞湯》$38

《秘製醉豬手》$55