記得好耐之前Duck哥🦆同阿仔嚟食過一次,記得當時餐廳老闆👨會主動同客人傾偈,問佢地意見,睇得出佢地係有心去做好間餐廳💯。今日咁啱又同阿仔經過,又見到餐廳老闆👨,佢同Duck哥🦆講,啱啱換哂啲廚師👨‍🍳,叫我入去食下,咁我就同阿仔再食多次🥰。珍寶火車頭湯河 $88非常足料,除咗有生牛肉、牛丸之外,仲有牛,札肉和蘿蔔,不得不提個湯底😍,有夠香又夠濃,但又唔會蓋過材料嘅味道🤤。越風味小食拼盤 $118墨魚餅🦑,蝦餅🦐,春卷表面炸得非常香脆,墨魚餅同蝦餅有食材本身嘅香濃味道,肉質彈牙😍。春卷同蒸粉包同樣餡料豐富飽滿。扎肉帶有淡淡嘅猪肉🐖香味,樣樣都好食😋!咖哩軟殼蟹飯 $82 (飯 轉 3件蒜蓉包 +$18)軟殼蟹🦀炸得香脆乾身🥰,裏面保持鮮味濕潤😋。最正係個咖哩,味道又香又濃🥰,蘸埋蒜蓉包一齊食,好味道到不得之了😋。芒果軟殼蟹米紙卷 $68一共有4️⃣件,用薄薄嘅米紙包住新鮮香甜嘅芒果🥭,正好中和了軟殼蟹🦀嘅油膩。鮮榨牛油果沙冰 $38由於係即榨,所以牛油果🥑味特別重,重點係唔太甜,沙冰夠綿滑,好飲🥰。新鮮椰青 $38阿仔就叫咗個椰青🥥,味道清甜,解渴一流😋。都話老闆用心經營,係餐

珍寶火車頭湯河 $88

越風味小食拼盤 $118

咖哩軟殼蟹飯 $82 (飯 轉 3件蒜蓉包 +$18)

芒果軟殼蟹米紙卷 $68

鮮榨牛油果沙冰 $38

新鮮椰青 $38
阿仔就叫咗個椰青🥥,味道清甜,解渴一流😋。

都話老闆用心經營,係餐廳邁向成功嘅重要一環🥰。換哂啲廚師,老闆親身試味,令餐廳變成了可能係Duck哥🦆食過最好食嘅越南菜館?!
2024-04-20