2021-08-16
1981 瀏覽
熱辣辣🥵但係又想食打邊爐喎😋愛人又話想食雞煲喎😅食得邊樣啫....問朋友有啲乜嘢正嘢推介,朋友就推介咗呢度啦😍米走雞,仲嗌我千祈唔好走雞呀😁😆呢度真係好好食㗎😍因為米走雞可以食雞煲又可以食火鍋喎,咁神奇 咁梗係book位去試下啦😁😁我哋去到都幾多人㗎,咁梗係有位啦!因為我哋book咗吖嘛😉咁我哋就揀咗個麻辣雞煲佢有大中小辣揀好多隻辣揀,咁我哋揀小辣啦😅費事陣間辣得滯食唔到呀嘛😅😅店舖有個姨姨會幫我哋炒一炒個雞煲,再落我哋嗰啲麻辣醬落去炒一炒過雞煲,等一陣間就食得啦😋woo啲雞真係好滑, 有少少麻辣嘅感覺 ,因為我地叫咗最少辣,咁真係有少少麻香味喎,搞到呢我愛人呢濁親喺度咳囉嚇死人呀🤣😂🤣😂但係真係好滑好嫩呀👍你哋睇下幾大煲好多雞添😍 好味道呀❤跟住仲可以點啲火鍋配料㗎!咁我哋都有成個雞煲呢就費事叫咁多,我哋有雞,唔使叫牛肉同埋豬肉啦🤣淨係叫咗啲手打肉丸👍你哋睇下d手打肉丸幾靚粒粒都好大粒呀😋 仲有魚皮餃添!woo d 墨魚丸真係好彈牙㗎 牛丸直梗係冇得輸啦 👍仲有唔係手打嘅貢丸我最鍾意食“正” ,佢個烏冬超級彈牙喎😅唔知點解叫多咗個公仔麵😅😅我哋都差幾乎食唔曬啦🤣🤣咁我哋仲叫咗個冰凍菊
但係真係好滑好嫩呀👍你哋睇下幾大煲好多雞添😍 好味道呀❤
woo d 墨魚丸真係好彈牙㗎 牛丸直梗係冇得輸啦 👍仲有唔係手打嘅貢丸我最鍾意食“正” ,佢個烏冬超級彈牙喎😅唔知點解叫多咗個公仔麵😅😅我哋都差幾乎食唔曬啦🤣🤣咁我哋仲叫咗個冰凍菊花茶咁一渣上嘅可以飲到好多杯呀👍同埋好清涼嘅嗰種感覺飲完之後清曬啲熱氣囉👍👍 仲有就係不得不提嘅冰豆腐,原來真係一舊冰咁樣嘅,雪到好勁嘅豆腐咁擺落去火鍋度好快就熔咗啦😂咁樣食又真係好好味㗎喎👍👍 最後食埋佢嘅新鮮生菜🤩大滿足好飽呀❤又可以食雞煲又可以食火鍋滿足曬兩個人嘅要求 perfect❤❤
#katkatfoodies
蜂巢冰豆腐、 火焰麻辣雞煲