2018-07-16 65 瀏覽
一向都好鍾意食酸辣粉,各種酸辣、麻辣、米線、薯粉我都唔會錯過。今次俾我發現尖沙咀呢間「烏蠅館」,主打冒菜,即刻衢去試!單人b餐任選8款 $56平時食麵,大概最多都係選三款餸吧?而家竟然可以同樣價錢食到八款每份份量冇咁多,可以試多D款,個人覺得咁樣安排更好~麻辣湯底,十級推薦!!!真正做到麻、辣、鮮、香,辣求容易接受,同時非常惹味,食辣的FANS一定明白咁樣唔容易做到!如果間餐廳開係我公司附近,一定會經常來食!配料揀左牛丸、芝士丸、魚腐、肥牛、冬瓜片、芋絲、火鍋寬粉、土豆粉。土豆粉好似烏冬咁粗,爽口彈牙。建議所有吃麻辣湯底的朋友都選火鍋寬粉!因為這煙靭彈牙的質感實在與麻辣湯底襯到絕,吸哂D湯汁,更大碗都食得哂朋友不太敢吃辣,所以點了清湯。本來我對佢果碗冇咩期望(邊個去食冒菜會揀清湯?)點知喜出望外--原來清湯係雞湯來,雖然唔係麻辣果種香口,但清清甜甜都不失美味!難得作為主打冒菜的餐館,連不吃辣的食客都照顧到他選的配料是魚皮餃、牛丸、廚師腸、午餐肉、肥牛、豆卜、蘿蔔片、唐生菜另加$4四川火鍋面第一次吃火鍋面,麵質有點像公仔麵,但這是沒炸過的,感覺會更健康。如果喜歡吃公仔麵的朋友不妨一試!茉

今次俾我發現尖沙咀呢間「烏蠅館」,主打冒菜,即刻衢去試!

單人b餐任選8款 $56

每份份量冇咁多,可以試多D款,個人覺得咁樣安排更好~
麻辣湯底,十級推薦!!!

如果間餐廳開係我公司附近,一定會經常來食!
土豆粉好似烏冬咁粗,爽口彈牙。
建議所有吃麻辣湯底的朋友都選火鍋寬粉!
因為這煙靭彈牙的質感實在與麻辣湯底襯到絕,吸哂D湯汁,
更大碗都食得哂

朋友不太敢吃辣,所以點了清湯。
本來我對佢果碗冇咩期望(邊個去食冒菜會揀清湯?)
難得作為主打冒菜的餐館,連不吃辣的食客都照顧到

另加$4四川火鍋
如果喜歡吃公仔麵的朋友不妨一試!
茉莉蜂蜜$10

玫瑰蜂蜜$10

這兩款飲品都很推薦,蜂蜜清甜可口,而且加上兩種不同的花香,真的是嗅覺和味覺的享受!

這麼便宜的價錢,竟然吃到這質素的麵,CP值實在太高,超推薦~
如果可以在我公司附近開一間分店就好了
2018-07-07