2014-06-15
同朋友預先訂左枱食放題,5個人,係四人枱加張枱仔,啲位都幾迫,不過銅記市中心地帶無計啦。首先第一輪叫左刺身,種類都幾多,有三文魚,吞拿魚,油甘魚,劍魚腩,希靈魚,甜蝦等等,最緊要係叫幾多就黎足幾多可以預到有幾多嘢黎丫嘛!另外份量足之餘啲刺身都幾新鮮,唔會有雪味,抵讚! 三文魚會上魚腩位添! 熟食今次主要食燒物多,友人最愛串燒雞軟骨,牛舌,雞翼等等。雞軟骨每串有5粒左右,燒完仲有汁出到黎,唔覺唔覺食左幾串! 牛舌就一般,簿切咁燒,試過就ok la~試埋啲壽司,推介 黑松露醬牡丹蝦壽司,隻蝦好大隻,不過哩度啲黑松露醬同其他唔同,松露味淡啲,但係放題做到咁都算唔錯朋友試左個奇脆鵝肝卷,我無食到,朋友話真係好"奇脆",係奇異果配鵝肝有趣…總括竹黎講,哩度放題質素的食物都好好,俾足咁多你食,待應會主動加茶又好禮貌啲嘢頂多遲黎,但唔會唔黎雖然到最後已經飽到好想佢唔黎