2021-01-13 1228 瀏覽
走進舊大廈, 搭lift上到7樓就係mono lab,一出life就係洗手間,要向右推門再推門先係Cafe。每日menu會放喺地下,但係冇價錢。tonic expresso咖啡味同tonic水融合之後,冇咗咖啡味,偏向清淡嘅espresso tonic🙈$60我覺得唔值得。Long Black可以自己揀咖啡豆,店員俾咗五款咖啡豆我揀,有哥倫比亞豆、埃塞俄比亞等等,鍾意fruity或nutty風味都可以。水溫比平時嘅long black低,酸味比較出。買咗件cake同bagel返去。size非常細,如果佢叫抹茶貝果嘅話,我覺得係幾好食嘅,因為抹茶味非常濃,而且回甘。但係tiramisu...我就真係食唔出邊part有tiramisu味。表面嗰一層野類似墨西哥包嗰塊野,但完全冇味,個餡卷左啲深綠色嘅嘢,都係冇味。貝果紮實但唔煙韌,無拉扯感。蛋糕味道唔錯,餅底好厚,食到好香rum酒味,裡面唔止得raisins,仲有cranberries同blueberries,呢個係最唔錯嘅item。呢間cafe定價好進取,但比較適合打卡。

每日menu會放喺地下,但係冇價錢。
Espresso  Tonic
Long  Black

水溫比平時嘅long black低,酸味比較出。

買咗件cake同bagel返去。
Matcha  Tiramisu  Bagel

Rum  berries  basque  burnt  cheesecake

呢間cafe定價好進取,但比較適合打卡。
2021-01-13
Matcha  Tiramisu  Bagel