2019-08-30
放工同朋友諗唔倒想食咩所以上openrice睇下,咁岩見倒呢間胡爐評價唔錯所以決定食呢間。一上到去,間野個feel唔錯,古色古香咁。一黎店員就比左一盤好多格既醬料我地,之後我地叫左個鮮椰青雞湯底鍋,本身我自己麻麻椰青,但試左之後又比想像中好,椰青味濃,好鮮甜。食前我地係睇住店員將成個椰青拎出黎,再倒D椰青水入去滾的。店員同我地講叫我地飲左湯先再食雞。D湯好好飲,鮮甜得黎咸咸地,D雞浸住索哂湯好好食,D肉又唔會好老好韌。除左個椰青雞湯底鍋外,我地仲叫左D豬肉同牛肉,仲有其他小食(響鈴﹑不同類型既丸﹑炸魚皮等等)。不得不讚個牛拼盤真係幾好食,D肉好新鮮,牛舌牛胸咩都有,398蚊一盤,3個人食岩岩好。其他丸類都好食,特別係個黑松露丸,平時我最怕黑松露,但呢個我竟然真心覺得好好食。最後3個人食左900幾蚊,非常滿足,價錢都合理,有機會我一定會帶其他朋友黎食。
一上到去,間野個feel唔錯,古色古香咁。