2019-09-04
食黎食去港女都中意去打邊爐,今次去左位於元朗既大滾友,係元朗西鐵站行過去10分鐘路程就到快靚正!🤤由於我同朋友都唔食辣鍋,所以我地就叫左個特色卜卜蜆鍋,初頭我地都以為只係好似街邊食既邊爐咁,得少貓三兩隻蜆,點知成個鍋都係蜆,真係食左半個鐘都係蜆無呃你,而且侍應好好,見裝殻既碗滿晒會幫我地換個一個🥰好有heart呀真係!我地嗌左6隻鳳尾鮮蝦雲吞,本身以為係就咁釀左d蝦肉入去,點知原來係原隻鮮蝦🤩仲要露左條尾出黎,真係又睇得又食得🤘🏻另外佢既即炸黃金響鈴製作需時,所以等左30分鐘左右,侍應拎過黎個陣提醒我地小心熱亦都可以襯熱即食,佢唔似平時我地打邊爐一盒盒個隻,呢到即即炸響鈴咬落鬆脆得黎又熱辣辣咁,食完先飲返啖野飲小心喉嚨痛呀😌酒香花雕浸牛肉都好特別,佢有另外一樽花雕酒係旁邊。比客人自己到落啲牛肉到,然後要浸15分鐘左右,等啲牛肉入晒味先可以淥落去食🤤牛肉味同花雕味都好濃郁,不過略嫌硬口左少少,唔夠滑身有啲可惜😞最後仲有免費甜品送,滋補又養顏既木瓜燉雪耳糖水🥳