2021-03-26 947 瀏覽
重慶大廈一直都好神秘咁👳🏾‍♂️,其實佢哋都好關心香港,當然要去覓食撐吓場!同朋友入到去都唔係咁得人驚啫,只係大家生活同文化唔同,喺地下直入到盡頭就發現呢間香料印度餐廳👀。環境大致上都光猛乾淨,舖頭細細間有幾張四人檯,提供傳統土耳其菜同印度菜。當日招待我哋嘅侍應係巴裔/印度裔,可以用英文溝通,或者大眾都明嘅指手畫腳同”This, this, this”🤣~而且餐牌有中英對照同相片,包你順利落到單~————————————————👅轉轉燒雞肉卷 ($65)👍🏻 講到土耳其菜點少得我最愛嘅Kebab🌯!燒雞肉嫩滑Juicy,生菜脆口,蕃茄新鮮,算係幾多菜多肉,醬汁都好足夠,食到最後都唔會覺得乾身,唔錯唔錯~👅轉轉燒羊肉配飯 ($78)👍🏻羊肉份量唔少,印度香料味好香,有少少正常羊羶味,除咗一大碗白飯,仲有雜錦沙律(生菜、蕃茄、青瓜、蕃茄同紫洋蔥)🥗,營養均衡👅胡椒薄片餅👍🏻 上菜前有個免費前菜,不過心急食咗無影相~係好重胡椒味嘅印度烤薄脆🫓,充斥住胡椒辣味,脆到一咬就散開,檯上都有一支支醬汁比你加👅芒果乳酪 ($25)👍🏻 印度嘅夏天出名熱,拉西(Lassi)就係當地消暑佳品。Mango L
————————————————
👅轉轉燒雞肉卷 ($65)

👅轉轉燒羊肉配飯 ($78)

👅胡椒薄片餅

👅芒果乳酪 ($25)
👍🏻 印度嘅夏天出名熱,拉西(Lassi)就係當地消暑佳品。Mango Lassi芒果味幾濃🥭,味道唔太化學,乳酪味比平時食開嘅yogurt酸少少,口感幼滑,友人大讚好味
————————————————
🚩總結:口味正宗地道,菜式選擇眾多
🌟注意:營業時間由11:30至22:30
————————————————
📍 Turkish Kebab & Indian Restaurant
地址︰尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地下47號舖