11月14日, 恨咗好耐,今日值天時地利人和之夜, 終於去咗再興朝聖啦!!! ::: 叉燒燒鵝瀨 ::: $22要了瘦叉, 雖然咬落少了入口直融的油潤口感, 但肉質仍算稔滑, 肉味亦香濃! 燒鵝其實都係燒鴨… 但勝在肥美! 肉嫩而不鞋口~ 鵝皮燒得香, 雖然頗肥但都忍唔住食咗幾塊~ 湯底夠甜, 浸著爽口瀨粉, 好味!::: 叉油雞飯 ::: $22不得不讚個叉燒, 呀菲要咗瘦叉, 而我嘅正常叉燒半肥瘦~ 真係梅頭叉, 肉地嫩滑, 蜜汁豐富! 豉油雞俾咗雞翼, 對於鍾意食雞翼嘅我就更加好~ 雞肉尚算可以, 豉油濃, 加上薑蒜十分惹味!::: 腩汁蘿蔔 ::: $8蘿蔔煮得軟淋, 食落香甜多汁! 不過就有少少根~ 剛好襯番燒味舖粗獷之感!好好味!!! 叉燒夠juicy, 燒鵝又夠嫩~ 仲要咁平!!! 雙拼燒味飯都只不過$22, 唔怪之得時時都咁多人啦~

::: 叉燒燒鵝瀨 ::: $22

::: 叉油雞飯 ::: $22