餐廳: AMMO
資訊:

AMMO 餐廳每2 個月轉一次主題, 上一次留意到佢係同Bare mineral crossover 既Tea set。 呢間餐廳weekend 好full, 好多人食tea,所以我這天特意一個月前預訂了,那時還不知道係食以什麼作主題既Tea set。餐廳全落地玻璃窗設計,放滿了B.Duck公仔,很可愛,日間來拍照真是好美啊!MENU都可愛過人,「B.Duck 環遊世界下午茶」 (一位用 $219 / 兩位用 $438),供應至8月31日止, 一共有5款甜點,3款咸點。餐紙和杯子全都是B.Duck!每位下午茶包一杯飲品,待應先給你一盤茶作選擇我選了咖啡~每人的B.Duck杯子也不一樣,而且份量挺大杯的,可以慢慢嘆~下午茶到啦!是個圓盤子很可愛,配合「環遊世界」的主題,一共有八個不同國家的美食!咸點方面有- 迷你安格斯芝士漢堡: 味道不錯,大肉丸,很惹味,加上洋葱汁味道很配呢。- 脆春卷配甜辣醬 : 配以無敵甜辣醬, 間直冇得輸。- 墨西哥辣牛玉米脆片 : 1 人1 塊, 太少了, 唔夠喉。甜點方面有- 抹茶Tiramisu: 係最靚,有鴨仔樣子多可愛!濃濃的綠茶味。- 迷你草莓雪糕筒:

餐紙和杯子全都是B.Duck!

每位下午茶包一杯飲品,待應先給你一盤茶作選擇

我選了咖啡~

咸點方面有
- 脆春卷配甜辣醬 : 配以無敵甜辣醬, 間直冇得輸。

甜點方面有
- 迷你草莓雪糕筒: 待應提我們影相後要先吃雪糕,因為很快溶掉
- 冬甩 : 很鬆軟,不是太油膩
- B duck macaron : 有個B duck 嘜頭,但麻麻地
- scone: okay ,唔差既。

食 B.Duck下午茶每位送一隻 AMMO X B.Duck 限量版浮水鴨!可以帶返屋企填色玩!

2018-07-07