2018-02-13 611 瀏覽
呢排食得太多好嘢洗大左,就想揾翻啲平民啲嘅餐廳幫荷包慳下錢。見車仔麵平平地,而且不嬲對車仔麵有童年情意結,見到舖頭個門面的的骰骰,幾有特色,就決定入去試下呢間。裏面嘅裝修都真係幾懷舊,最鍾意呢種老香港的感覺入到去坐好就諗住叫阿姐嚟點嘢食啦,點知原來係用點餐紙嘅,一睇就知我哋唔係熟客喇叫三個餸就最抵食:芥蘭,瑞士雞翼,咖喱豬皮蘿蔔(辣),配油麵 - 熱菜蜜($37)食飯時間等左5分鐘就有得食,非常快手。份量啱啱好,油麵加$1加埋杯熱菜蜜都係$37。瑞士雞翼唔算入味,(林)就幾(林),但係咁嘅價錢都唔好要求咁多啦。蘿蔔都有啲水準。豬皮就冇咁入味啦。路環香腐角,咖喱豬皮蘿蔔(辣),沙茶醬魷魚配米線 - 鹹檸七 ($36)叫鹹檸七仲抵飲,淨係罐7up都抵翻啦。中環黎講有麵食,有三個餸仲有嘢飲,都真心沒幾間。食物方面,個人認為湯底唔係特別鮮味,普普通通。值得一提嘅係,我同我朋友都係食開小辣,但係呢度嘅小辣同平時食開嘅相比有少少重咗未。有興趣食辣嘅,又唔係太食得辣嘅朋友可以試吓溝少少辣椒醬試試味先。服務方面,佢哋唔係好假果隻有禮貌。講嘢麻麻甩甩但係其實幾有人情味,手快腳就會收晒用過嘅紙巾,會幫你擺

裏面嘅裝修都真係幾懷舊,最鍾意呢種老香港的感覺

叫鹹檸七仲抵飲,淨係罐7up都抵翻啦。

中環黎講有麵食,有三個餸仲有嘢飲,都真心沒幾間。

服務方面,佢哋唔係好假果隻有禮貌。講嘢麻麻甩甩但係其實幾有人情味,手快腳就會收晒用過嘅紙巾,會幫你擺下袋,同你講吓笑。”你食得咁快咪又係要等埋女朋友“ (我笑左)人情味呢啲真係買少見少,老點小店多多支持啦。
2018-02-11