155
109
19
等級2
20
0
6天前 32 瀏覽
隔一個月到就要食個筷子記車仔麵 頂一頂癮🤤呢度好迫 一定要搭枱 而且好窄 食得唔舒服 而且員工會不停想你快啲食完快啲走 雖然係咁 我都成日想黎食😁 肥牛 豬腸 車喱茄 咖哩汁 撈粗麵 小辣 肥牛好抵叫 又多又大件仲要唔係薄切 肉質都算中上 豬腸份量都好多 好脹卜卜 好彈牙 又夠晒入味👍🏻 加埋車喱茄 其實好fresh 好正呀佢有呢個餸揀 有次叫咖哩汁 店員話加埋豉油好味啲 的確冇介紹錯 淨咖哩汁會好乾 加埋豉油甜甜地 辣度揀左小辣 其實都真係好辣 建議自己加 唔好係點菜紙圈埋
更多
隔一個月到就要食個筷子記車仔麵 頂一頂癮🤤

呢度好迫 一定要搭枱 而且好窄 食得唔舒服 而且員工會不停想你快啲食完快啲走
雖然係咁 我都成日想黎食😁

肥牛 豬腸 車喱茄 咖哩汁 撈粗麵 小辣

肥牛好抵叫 又多又大件仲要唔係薄切 肉質都算中上 豬腸份量都好多 好脹卜卜 好彈牙 又夠晒入味👍🏻 加埋車喱茄 其實好fresh 好正呀佢有呢個餸揀

有次叫咖哩汁 店員話加埋豉油好味啲 的確冇介紹錯 淨咖哩汁會好乾 加埋豉油甜甜地 辣度揀左小辣 其實都真係好辣 建議自己加 唔好係點菜紙圈埋

2 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
3
0
2018-08-02 317 瀏覽
店員阿姐很可愛,老闆要按人流加人工,讓員工分享客多的好處!人太多了,落錯單是常識吧,第一次去,叫了個兩餸,卻寫了三餸的價錢,食物來了向阿姐查詢,佢話:你叫多個餸啦!好,我叫多了一個餸。然後,第二次的餸來了,她把餸倒進碗內!很滾動!感受到在農場被飼養的幸福!🐷第二次去,因很想吃蘿蔔,但點餐紙只有一款咖哩豬皮蘿蔔,因為很想吃蘿蔔,也沒所謂,圈了。食物來了,是魚蛋豬皮!點解係魚蛋嘅?我心愛的蘿蔔呢?於是,我問阿姐,阿姐話蘿蔔賣晒,換咗魚蛋俾我。阿姐話唔知點解咁多人都鍾意食蘿蔔!好了,是我不知為何要叫蘿蔔來吃,我說那為什麼不早點告訴我呢?讓我可轉第二個餸?沒人回應⋯⋯三十六元三個餸有飲品真的是超值,又可親身體驗到員工受老闆剝削後的結果,長知識了。👍🏽👍🏽
更多
店員阿姐很可愛,老闆要按人流加人工,讓員工分享客多的好處!
人太多了,落錯單是常識吧,
第一次去,叫了個兩餸,卻寫了三餸的價錢,食物來了向阿姐查詢,佢話:你叫多個餸啦!好,我叫多了一個餸。然後,第二次的餸來了,她把餸倒進碗內!很滾動!感受到在農場被飼養的幸福!🐷
第二次去,因很想吃蘿蔔,但點餐紙只有一款咖哩豬皮蘿蔔,因為很想吃蘿蔔,也沒所謂,圈了。食物來了,是魚蛋豬皮!點解係魚蛋嘅?我心愛的蘿蔔呢?於是,我問阿姐,阿姐話蘿蔔賣晒,換咗魚蛋俾我。阿姐話唔知點解咁多人都鍾意食蘿蔔!好了,是我不知為何要叫蘿蔔來吃,我說那為什麼不早點告訴我呢?讓我可轉第二個餸?沒人回應⋯⋯
三十六元三個餸有飲品真的是超值,又可親身體驗到員工受老闆剝削後的結果,長知識了。👍🏽👍🏽


(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2018-07-31 206 瀏覽
喺門口買外賣遇到惡劣服務女員工,等咗20分鐘,行前去問佢個外賣到咗味,佢好大聲答:未得呀等多陣啦!一句講完再用單手推人出路口,我已經冇企入去店內面,已經喺門口出面,好彩企得穩陣,如果我俾佢推出馬路我真係要佢負上責任,正諗住算啦可能佢真係好忙,體諒下佢,但係等多5分鐘之後個外賣到咗,我當時眼見佢哋其中一個員工放低咗個外賣喺店門口角落,個外賣紙寫嘅number 就係幫我落單嘅number,當時個外賣食物盒同飲品眼見數量都已經齊晒,但個員工又唔出聲,我估個外賣可能係我嘅,我又問多次佢係唔係我嘅,點知果個惡劣女工同另外一員工話唔好理佢。我即刻罵佢有冇搞錯呀,咁嘅服務態度都得嘅?佢唔理我佢直接衝咗返入去店入面唔知做咩,又唔係急住幫入面其他員工手。再等多5分鐘,另外一個女員工就死死氣行出嚟幫個膠袋打結遞俾我,我問佢點解頭先我問你哋個外賣係唔係我嘅你做咩唔出聲呀?佢依然扮聽唔到。。。因為當時我唔確定啲食物齊唔齊,又驚個Number 係我記錯所以冇自己攞走,點知攞完外賣返去一打開其中一個飯盒少咗炸魚皮???我加咗餸,錢照收但少咗野??服務態度差已經算啦,餸你又俾小我??好嬲呀!!!之返啲咖啡汁好似水一
更多
喺門口買外賣遇到惡劣服務女員工,等咗20分鐘,行前去問佢個外賣到咗味,佢好大聲答:未得呀等多陣啦!一句講完再用單手推人出路口,我已經冇企入去店內面,已經喺門口出面,好彩企得穩陣,如果我俾佢推出馬路我真係要佢負上責任,正諗住算啦可能佢真係好忙,體諒下佢,但係等多5分鐘之後個外賣到咗,我當時眼見佢哋其中一個員工放低咗個外賣喺店門口角落,個外賣紙寫嘅number 就係幫我落單嘅number,當時個外賣食物盒同飲品眼見數量都已經齊晒,但個員工又唔出聲,我估個外賣可能係我嘅,我又問多次佢係唔係我嘅,點知果個惡劣女工同另外一員工話唔好理佢。我即刻罵佢有冇搞錯呀,咁嘅服務態度都得嘅?佢唔理我佢直接衝咗返入去店入面唔知做咩,又唔係急住幫入面其他員工手。再等多5分鐘,另外一個女員工就死死氣行出嚟幫個膠袋打結遞俾我,我問佢點解頭先我問你哋個外賣係唔係我嘅你做咩唔出聲呀?佢依然扮聽唔到。。。因為當時我唔確定啲食物齊唔齊,又驚個Number 係我記錯所以冇自己攞走,點知攞完外賣返去一打開其中一個飯盒少咗炸魚皮???我加咗餸,錢照收但少咗野??服務態度差已經算啦,餸你又俾小我??好嬲呀!!!之返啲咖啡汁好似水一樣稀釋咗??哇,經過今日我唔會再幫襯佢哋,真係好劣質🙄🙄
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐日期
2018-07-31
等候時間
30 分鐘 (外賣自取)
人均消費
$36 (午餐)
等級1
1
0
這樣的態度,當人客狗都不如。這鋪請大家不要再去,本地美食文化不等於一定要受這些劣質服務。為什麼要這樣的對待客人,講叫説話可以有禮貌點嗎?一張小圓枱強迫一定要坐足八位連食物也不夠位擺,全部人手肘碰手肘,湯汁周圍飛。大家真係唔好再幫襯,只會助長這些鋪覺得這樣無問題,你們上班族焗住要食。中環咁多野食,你俾錢我都唔會再去筷子記!
更多
這樣的態度,當人客狗都不如。這鋪請大家不要再去,本地美食文化不等於一定要受這些劣質服務。為什麼要這樣的對待客人,講叫説話可以有禮貌點嗎?一張小圓枱強迫一定要坐足八位連食物也不夠位擺,全部人手肘碰手肘,湯汁周圍飛。大家真係唔好再幫襯,只會助長這些鋪覺得這樣無問題,你們上班族焗住要食。中環咁多野食,你俾錢我都唔會再去筷子記!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
来香港旅游 看评论说这家店东西平价又好吃 来了之后服务员态度超级恶劣 问什么比较好吃也是一副不耐烦的样子 同桌拼桌的香港客人吃完了也没有催买单 我们还没吃好就催促着买单 差别对待吗???作为一个来你店里消费的顾客感觉像欠了你似的!食物再好吃也受不了你们这的服务态度!而且说实话 食物味道真心不怎样!看了其他app上对你们店的评价 很多内地顾客都说你们有歧视内地顾客!作为一名光顾贵店的内地顾客 我表示贵店的服务水平有待提高!
更多
来香港旅游 看评论说这家店东西平价又好吃 来了之后服务员态度超级恶劣 问什么比较好吃也是一副不耐烦的样子 同桌拼桌的香港客人吃完了也没有催买单 我们还没吃好就催促着买单 差别对待吗???作为一个来你店里消费的顾客感觉像欠了你似的!食物再好吃也受不了你们这的服务态度!而且说实话 食物味道真心不怎样!看了其他app上对你们店的评价 很多内地顾客都说你们有歧视内地顾客!作为一名光顾贵店的内地顾客 我表示贵店的服务水平有待提高!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級3
41
0
2018-07-13 509 瀏覽
以前返工返中環成日黎呢度食 因為真係非常平靚正 不過!同澳牛一樣 啲員工態度係...... 所以要有定心理準備🤣今次叫左肥牛魷魚腸大腸撈粗麵 咖哩汁加甜豉油 小辣 佢呢度個咖哩汁同埋辣椒油都幾辣 就算我好食得辣 我食第一啖已經打c egg😂 佢個汁除左辣之外 仲有好香咖哩味 但淨係咖哩汁會唔夠咸 所以加小小甜豉油就一流👍🏻 每次食 我都一定會叫肥牛 佢啲肥牛係厚切肥牛 又滑 所以一定會叫👍🏻 豬大腸又係 又林又入味!加埋杯野飲都係38蚊 性價比非常之高 👍🏻
更多
以前返工返中環成日黎呢度食 因為真係非常平靚正 不過!同澳牛一樣 啲員工態度係...... 所以要有定心理準備🤣

今次叫左肥牛魷魚腸大腸撈粗麵 咖哩汁加甜豉油 小辣 佢呢度個咖哩汁同埋辣椒油都幾辣 就算我好食得辣 我食第一啖已經打c egg😂 佢個汁除左辣之外 仲有好香咖哩味 但淨係咖哩汁會唔夠咸 所以加小小甜豉油就一流👍🏻 每次食 我都一定會叫肥牛 佢啲肥牛係厚切肥牛 又滑 所以一定會叫👍🏻 豬大腸又係 又林又入味!加埋杯野飲都係38蚊 性價比非常之高 👍🏻
48 瀏覽
1 讚好
0 留言
63 瀏覽
0 讚好
0 留言
74 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2018-07-03 482 瀏覽
環境擠逼,店員經常落錯單,客人食到一半強行收走客人食物逼使客人轉位,態度極之無禮,無視顧客訴求,今時今日咁嘅服務態度令人髮指,經常催促客人埋單,如此行為,讓香港美食之都的名聲受損
更多
環境擠逼,店員經常落錯單,客人食到一半強行收走客人食物逼使客人轉位,態度極之無禮,無視顧客訴求,今時今日咁嘅服務態度令人髮指,經常催促客人埋單,如此行為,讓香港美食之都的名聲受損
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級2
28
0
2018-07-03 418 瀏覽
昨日同朋友去大館影下相睇完展,見有點餓,就跟朋友去搵食,因為紅日都要門口等一陣,都等左5-10分鐘左右,但吾緊要門口我一邊下單一邊等😂.呢到三餸甘選擇我點左魚蛋、春卷、豬肉吾知咩卷(呢個麻麻)魚蛋要食得辣先好選擇!春卷還可以,可能炸得耐左濟?而麵選擇左幼麵如果選擇撈麵吾無湯麵我覺得選厚身既麵比較好我選左沙嗲汁真係好吃😋😋加埋杯凍飲也是$36以呢到地段真係平🤤🤤但飲料麻麻地😂😂😂但如果經過都會去吃!.
更多
昨日同朋友去大館影下相睇完展,
見有點餓,
就跟朋友去搵食,
因為紅日都要門口等一陣,
都等左5-10分鐘左右,
但吾緊要門口我一邊下單一邊等😂
.
34 瀏覽
0 讚好
0 留言
呢到三餸甘選擇
我點左魚蛋、春卷、豬肉吾知咩卷(呢個麻麻)
魚蛋要食得辣先好選擇!
春卷還可以,
可能炸得耐左濟?
而麵選擇左幼麵
如果選擇撈麵吾無湯麵
我覺得選厚身既麵比較好
我選左沙嗲汁
真係好吃😋😋
加埋杯凍飲也是$36
以呢到地段真係平🤤🤤
但飲料麻麻地😂😂😂
但如果經過都會去吃!
.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
63
0
2018-06-29 421 瀏覽
十點先關門,一至日都營業,價錢親民,份量同款都多,送既份量都唔少。番工同住附近關係,夜收山ot必食。因為成日都食,其實都食到幾驚😂😂😂但係夜食都無咩選、南記山8點半、三多好似都係咁上下。筷子記既湯同撈都好食。通常3送撈米粉油麵加$1湯有味,撈如果選有汁既送更加香。通常叫豬大腸、由魚、豬頸肉。腩肉同魚捲就有d硬。比較夜既時候豬皮羅白魚蛋果款就會賣晒敢樣送。飲熱杏霜好好味。比起隔離橋香園味精無咁勁。
更多
十點先關門,一至日都營業,價錢親民,份量同款都多,送既份量都唔少。

番工同住附近關係,夜收山ot必食。

因為成日都食,其實都食到幾驚😂😂😂
但係夜食都無咩選、南記山8點半、三多好似都係咁上下。
筷子記既湯同撈都好食。

通常3送撈米粉
油麵加$1
湯有味,撈如果選有汁既送更加香。

通常叫豬大腸、由魚、豬頸肉。

腩肉同魚捲就有d硬。
比較夜既時候豬皮羅白魚蛋果款就會賣晒敢樣送。
飲熱杏霜好好味。

比起隔離橋香園味精無咁勁。

26 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
105
0
2018-06-26 393 瀏覽
今次嚟到try try 平民食府,起身後嚟,已經下午茶時😂😂做唔到依個地段竟然有30幾元價錢既嘢食應該無估錯既係,餐廳行澳門style ,有豬扒包,辣魚包等勁多訪問,應該平時係好受歡迎,好彩去食嗰日好大雨,所以唔洗點排隊首先我叫左香腐角,魚羹同雞翼粗麵,叫左沙嗲汁份量5算太多,沙嗲都係5辣既,雞翼幾入味,魚羹都彈牙,但講到話好好食要排隊既,我又5太認為佢好食到值得排隊,但如果係因為平,就make sense 點,羅漢果水都係真材實料,5太甜💁🏻‍♂️叫左魚蛋,魷魚同春卷,魷魚好彈牙,其他正正常常,無咩特別最後,叫左個豬扒包,依個好食,個包係淋既,加埋佢自己整既source ,軟林林,好食。18元ja,勁抵總括嚟講,依個價錢係cp值好高,豬扒包好食個澳門
更多
今次嚟到try try 平民食府,起身後嚟,已經下午茶時😂😂做唔到依個地段竟然有30幾元價錢既嘢食
304 瀏覽
0 讚好
0 留言
283 瀏覽
0 讚好
0 留言

應該無估錯既係,餐廳行澳門style ,有豬扒包,辣魚包等
24 瀏覽
0 讚好
0 留言

勁多訪問,應該平時係好受歡迎,好彩去食嗰日好大雨,所以唔洗點排隊

首先我叫左香腐角,魚羹同雞翼粗麵,叫左沙嗲汁
20 瀏覽
0 讚好
0 留言

20 瀏覽
0 讚好
0 留言


份量5算太多,沙嗲都係5辣既,雞翼幾入味,魚羹都彈牙,但講到話好好食要排隊既,我又5太認為佢好食到值得排隊,但如果係因為平,就make sense 點,羅漢果水都係真材實料,5太甜
22 瀏覽
0 讚好
0 留言

💁🏻‍♂️叫左魚蛋,魷魚同春卷,魷魚好彈牙,其他正正常常,無咩特別
25 瀏覽
0 讚好
0 留言

最後,叫左個豬扒包,依個好食,個包係淋既,加埋佢自己整既source ,軟林林,好食。18元ja,勁抵

總括嚟講,依個價錢係cp值好高,豬扒包好食個澳門
30 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$44
推介美食
  • 聖保羅豬扒包
等級2
9
0
2018-06-24 304 瀏覽
細細的舖主打澳門美食,入面人山人海下午茶撈麵套餐:36蚊三個餸在中環地段簡直係超值招牌豉油,味道似稠身少少的甜豉油,相比之下,沙嗲汁更勝一籌,濃味又唔膩,豬記叫左幾樣都係魚蛋類的配料,感覺比較齋,建議叫下肉類中和下。
更多

細細的舖主打澳門美食,入面人山人海
下午茶撈麵套餐:36蚊三個餸在中環地段簡直係超值
招牌豉油,味道似稠身少少的甜豉油,相比之下,沙嗲汁更勝一籌,濃味又唔膩,豬記叫左幾樣都係魚蛋類的配料,感覺比較齋,建議叫下肉類中和下。
38 瀏覽
0 讚好
0 留言
49 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2018-06-17
用餐途徑
堂食
人均消費
$36
推介美食
  • 澳門撈麵
等級1
2
0
2018-06-16 315 瀏覽
新開左樓上一樓,多左位係唔錯但係上到去竟然發現 全部用曬即棄餐具😱...........…….....................支持環保人士就要去番下面舖面
更多
新開左樓上一樓,多左位係唔錯
但係上到去竟然發現 全部用曬即棄餐具😱...........…….....................支持環保人士就要去番下面舖面






27 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2018-06-09 500 瀏覽
呢到好逼 叫咗嘢食 之後即刻收錢,咁都冇咩問題嘅, 之後我同佢講要杯水。佢話好等等,我等到嘢食都嚟埋,再同第二個員工要杯水。佢話好忙我哋幫你唔到,想飲叫我自己浸水。過咗一陣都係冇反應,咁我行出去諗住自己攞。一個夥計問我咩事,我話要杯水,佢叫我坐低等,之後問$5一杯要唔要。我話要,跟住佢同個員工講收佢$5一杯。如是者我食完個面, 杯水都係冇黎!態度好差 好似我欠左佢。好鬼死惡 我平時喺中環返工 冇錯呢度係平 $33 3個餸 但以後再請我都唔會黎呢度 !希望呢間公司可以改下自己嘅態度,有時唔係忙就大晒,真係咁忙唔應該叫我入黎。好不愉快的經歷
更多
呢到好逼 叫咗嘢食 之後即刻收錢,咁都冇咩問題嘅, 之後我同佢講要杯水。佢話好等等,我等到嘢食都嚟埋,再同第二個員工要杯水。佢話好忙我哋幫你唔到,想飲叫我自己浸水。過咗一陣都係冇反應,咁我行出去諗住自己攞。一個夥計問我咩事,我話要杯水,佢叫我坐低等,之後問$5一杯要唔要。我話要,跟住佢同個員工講收佢$5一杯。如是者我食完個面, 杯水都係冇黎!態度好差 好似我欠左佢。好鬼死惡 我平時喺中環返工 冇錯呢度係平 $33 3個餸 但以後再請我都唔會黎
呢度 !希望呢間公司可以改下自己嘅態度,有時唔係忙就大晒,真係咁忙唔應該叫我入黎。好不愉快的經歷
45 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級2
28
0
上次來中環已食過一次, 今次再來中環, 特登再次來吃筷子記的下午茶。門面是非常舊式的小店, 店內也是, 但我非常喜歡這道地, 懷舊的感覺。店員都已經是公公婆婆, 大嬸也是有的, 他們會聊天, 講笑, 非常街坊, 親切的感覺。$33 下午茶, 三餸撈面, 再加飲品, 真的超級無敵平民!我叫了沙爹汁, 粗面, 馬交魚羹, 青春魚肉腐皮卷, 鹽香車厘茄。沙爹汁超級入味, 撈粗面, 一流!  馬交魚羹和 青春魚肉腐皮卷都很特別, 不是普通車仔面食到的食物。加一杯凍檸茶, 成個下午茶, 就很完美!這個價錢, 加上食物質素, 加上店面, 店內給我的懷舊感覺和人情味, 令我時不時都想來回味一下! (雖然我住九龍, 老遠過來)男友叫了沙茶汁, 沙茶汁超正! 澳門包心卷, 跟環香腐角, 香菇魚片扒, 其實件件都足料, 特別~加上凍奶茶, 又是另一完美平民組合!下次要試洋蔥汁, 似乎都出名。店內還有其他平民地道小食, 會再來吃!
更多
上次來中環已食過一次, 今次再來中環, 特登再次來吃筷子記的下午茶。
51 瀏覽
1 讚好
0 留言

門面是非常舊式的小店, 店內也是, 但我非常喜歡這道地, 懷舊的感覺。
店員都已經是公公婆婆, 大嬸也是有的, 他們會聊天, 講笑, 非常街坊, 親切的感覺。
47 瀏覽
1 讚好
0 留言

$33 下午茶, 三餸撈面, 再加飲品, 真的超級無敵平民!
我叫了沙爹汁, 粗面, 馬交魚羹, 青春魚肉腐皮卷, 鹽香車厘茄。
沙爹汁超級入味, 撈粗面, 一流!  馬交魚羹和 青春魚肉腐皮卷都很特別, 不是普通車仔面食到的食物。
加一杯凍檸茶, 成個下午茶, 就很完美!

這個價錢, 加上食物質素, 加上店面, 店內給我的懷舊感覺和人情味, 令我時不時都想來回味一下! (雖然我住九龍, 老遠過來)

24 瀏覽
1 讚好
0 留言
男友叫了沙茶汁, 沙茶汁超正! 
澳門包心卷, 跟環香腐角, 香菇魚片扒, 其實件件都足料, 特別~
加上凍奶茶, 又是另一完美平民組合!

下次要試洋蔥汁, 似乎都出名。
店內還有其他平民地道小食, 會再來吃!
24 瀏覽
1 讚好
0 留言
56 瀏覽
1 讚好
0 留言
85 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2018-06-03
用餐途徑
堂食
人均消費
$36 (下午茶)
等級2
9
0
2018-06-04 316 瀏覽
同朋友一齊行開中上環,行到一半超肚餓但係又未到食晚飯時間,唔上唔落禁,好彩朋友突然醒起附近呢間澳門🇲🇴筷子記,好似出出地名,即刻狗衝去試下☺️☺️☺️其實鋪頭就細細地的,位細細,但係幾懷舊我地一行四人就聽鋪頭呀姐講豬扒包最正,所以叫左四個豬扒包,包埋野飲26-29$$,係呢個地段真係超值☺️ 最重要係出餐快,岩哂果陣餓到癲o即我地!豬扒包d豬扒超香又娕,又唔會太肥利,又唔係紙禁薄果d豬扒,講真呢個真係高質,最重要係佢加埋黃芥末醬,酸酸地又甜甜地加多個juicly豬扒,再加埋個焗到脆脆地o既包,真係好好食呀😭😭😭對於下午茶黎講,一份豬扒包同杯野飲,岩岩好。佢好似仲有其他車仔麵野食,下次一定會再去食過!!🤗🤗🤗
更多
同朋友一齊行開中上環,行到一半超肚餓但係又未到食晚飯時間,唔上唔落禁,好彩朋友突然醒起附近呢間澳門🇲🇴筷子記,好似出出地名,即刻狗衝去試下☺️☺️☺️

其實鋪頭就細細地的,位細細,但係幾懷舊
15 瀏覽
0 讚好
0 留言

20 瀏覽
0 讚好
0 留言
我地一行四人就聽鋪頭呀姐講豬扒包最正,所以叫左四個豬扒包,包埋野飲26-29$$,係呢個地段真係超值☺️ 最重要係出餐快,岩哂果陣餓到癲o即我地!
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
豬扒包d豬扒超香又娕,又唔會太肥利,又唔係紙禁薄果d豬扒,講真呢個真係高質,最重要係佢加埋黃芥末醬,酸酸地又甜甜地加多個juicly豬扒,再加埋個焗到脆脆地o既包,真係好好食呀😭😭😭
豬扒包
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
對於下午茶黎講,一份豬扒包同杯野飲,岩岩好。佢好似仲有其他車仔麵野食,下次一定會再去食過!!🤗🤗🤗
292 瀏覽
0 讚好
0 留言
320 瀏覽
2 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2018-06-02
用餐途徑
堂食
人均消費
$26 (下午茶)
推介美食
豬扒包
  • 聖保羅豬扒包