2019-07-25 847 瀏覽
原本早就訂左某家餐廳,點知食飯當日朋友突然收到通知要取消...好吧,即時上網揾下有冇其他餐廳。OpenRice 見到呢間無負評,雖然好懷疑,但都決定去試下。酒吧/餐廳位置係內街,不過門口有Banner,所以都易揾,需要撘lift上2樓。上到去,冇咩人,職員安排我地坐靠牆位置,可以一眼睇晒個場有咩玩~ 除左基本大屏幕,仲有Beer Pong, 夾公仔機,飛標等。(因為2個人冇咩興趣玩,冇問到價錢。)Menu用tablet睇,用齊飲品同食物。選擇個人覺得有d少,最後叫左烤雞,魷魚,炸魚(原本叫左墨魚卷,但咁岩冇)去到酒吧冇理由唔叫返杯酒~ 係我地猶豫不決既時候,職員/調酒師強烈推介Sakura Blossom。我地先叫一杯試下味。杯酒一到,嘩~好靚~好粉紅~ 一啖飲落去,好順口,冇咩酒味,而且有陣香味! 比預期中好! 連平時唔中意飲調酒嘅友人都覺得唔錯~據調酒師講,係酒上面放咗花瓣同檸檬皮,希望飲嘅時候先嗅到香氣。小食好快到左,但烤雞等左好奈先到...清酒冰魷魚: 冇清酒味,但魷魚夠冰同爽口,份量都唔少炸魚柳: 雖然都係現成,不過炸得夠脆,配酒剛好美式烤春雞: 送到個下望落好似外皮烤到好脆

杯酒一到,嘩~好靚~好粉紅~
一啖飲落去,好順口,冇咩酒味,而且有陣香味! 比預期中好!

連平時唔中意飲調酒嘅友人都覺得唔錯~

小食好快到左,但烤雞等左好奈先到...
清酒冰魷魚: 冇清酒味,但魷魚夠冰同爽口,份量都唔少

炸魚柳: 雖然都係現成,不過炸得夠脆,配酒剛好

美式烤春雞: 送到個下望落好似外皮烤到好脆,但食落發現其實好乾,而且冇咩味,好似烤過頭,可以試其他

不過估唔到仲有另一邊,而且可以唱k?! 我同友人食完唱咗30幾分鐘😂

唱K係大廳位,所以你要夠恥力...可能平日人少,我哋唱個陣冇人

去得Cafe 多,都可以考慮下呢到😆
2019-07-09