2017-10-10
今晚約左朋友食飯,原來佢book左枱食鮨一,早講丫嘛,我lunch先食完海膽,所以今次去一樣無食到最出名嘅海膽杯~雖然book左枱,提早去到,門口已經排滿人!入面亦都坐滿晒!好誇張,仲未計walk in嘅人,真係好有耐性等!原諒我今晚坐嘅位影相比較暗宮崎縣超甜粟米$98:又清甜又多汁,唔係誇張,有一下d汁彈左去對面朋友度...鮨一沙律$128:大大個日本番茄喺中間,好吸睛,入口一樣好juicy,仲有鯛魚刺身、墨魚、三文魚、蝦、蟹籽同菜特上錦繡刺身$468(8款): 雖然無叫海膽飯,呢個拼盤都有海膽呀,估唔到韓國海膽都咁creamy,試完呢個決定下次再黎食過海膽飯。呢個拼盤我最鐘意牡丹蝦,又新鮮又甜!仲有帶子,夠厚肉同爽口甲羅燒$98: 估唔到呢個甲羅燒會做左我今晚嘅no.1。將蛋黃撈埋蟹膏,再搽落塊脆卜卜嘅多士度,果種鮮味真係難以形容!辣酒煮廣島蠔$88: 食埋蠔就差不多比我地食晒所有種類海鮮!蠔身夠肥美,加埋無渣嘅日本蘿蔔一齊煮湯,d精華就喺晒蘿蔔度!八爪魚燒餅$28: 食埋呢個澱粉質落肚就岩岩好!
原諒我今晚坐嘅位影相比較暗
宮崎縣超甜粟米$98: