2018-06-24
本來,今日想去海洋公園的;但天氣麻麻地,早上落過大雨;所以最後就取消了。冇乜野做,就約埋婆婆去將軍澳行街食Brunch啦。之前行過,婆婆就話搵次要去試下Say Cheese既下午茶,因為睇相好靚咁。所以今日就去左Say Cheese食野啦。依家係將軍澳中心電子消費,重有得夾薯片,滿100蚊就有2個coins,可以夾2次;薯片輕丫,所以夾到就有,唔會跌番落部機度,所以都幾抵;多左2包細薯片食。本來只係想叫個下午茶2人Set,同仔仔叫一個Brunch姐,但睇仔仔個款好似唔夠食,所以最後Total叫左3個餐,有4杯飲品。依間野服務又幾好喎,我問佢其中一杯飲品可唔可以外賣;侍應話冇問題,我地走時先上埋杯外賣飲品比我地。凍果茶,雖然冇乜冰,但都幾好飲,有少少西柚味,Total有3杯係堂食,1杯外賣。慢仔仔唔夠飽,所以加多一個芝士薯條Brunch。依個就冇乜特別,薯條同芝士都好味;不過有薯條少少炸過頭,乾乾地,好彩配左芝士汁。我同婆婆就係為左依個下午茶Set而黎架啦。幾靚,不過其實百幾蚊,份量有D少;真係賣相搭救,而且層層都好味,係真係冇野會覺得唔好味或差D的。最底個窩夫,配既Cream好好味,有
跟餐凍果茶
芝士薯條
靚靚下午茶
芝士龍蝦篇意粉
依間野重有好多睇起上黎唔錯既食品,黎緊約朋友時要再試,依間就咁食,完全覺得可以一試再試。真係遲左發現,原來以為佢好細間,又係2樓,只係食下甜品;點知原來入到去都幾大間,坐得舒服,服務唔錯,最緊要係叫左3款食物都令人滿意。