2019-11-21 498 瀏覽
又黎我最愛既say cheese食dinner~勁肚餓於是叫左個2人餐再加2個甜品白酒大蜆扁意粉白酒煮蜆本身已經好香,再加埋調味料同埋少少辣椒,好吸引而且扁意粉煮得岩岩好,彈牙又唔會痴埋一舊舊。蜆既份量亦都幾多,冇哂沙同埋仲有少少酒味,好食而且性價比一流。我再加埋餐有飲品同埋湯,飲品方面係水果冰茶,味道好濃郁而且酸甜既味道好開胃,至於番茄湯亦都好杰身同埋味道十足!全日早餐好豐富既一個all day breakfast,最出色既係腸仔煎得好香而唔油,肉味亦都好濃郁而外脆內軟。加埋其他配料例如多士、薯餅、炒蛋、菇等等,超飽肚。雙重朱古力杯鍾意食朱古力既一定要試下,因為已經有兩個雪糕而且有兩塊brownie,濃郁既朱古力味再加埋Melo粒同埋朱古力醬,作為甜品超滿足。心太軟伴朱古力雪糕雪糕底下墊左oreo碎,心太軟唔係超流心但都做到內軟效果,又係朱古力迷不能錯過既甜點❤另外跟餐都仲有一個雪糕,不過就係指定口味冇得自己揀,食咁多野而且份量好大碟,男仔都一樣食到勁飽。

白酒大蜆扁意粉

全日早餐

雙重朱古力杯

心太軟伴朱古力雪糕

2019-11-12 302 瀏覽
好耐冇去過將軍澳了,今日去探朋友想近近地喺佢屋企附近食飯,就揀咗樓下商場嘅〈Say cheese 〉🧀🧀🧀未入到舖,已經係見到好繽紛搶眼嘅芝士黃做主色,感覺即刻開心晒而且價錢都好大眾化,加上店內環境都幾舒適,同朋友入去食餐飯傾吓計就啱晒〈蕃茄餐湯〉我哋將其中一份主食轉咗做套餐,所以有是日餐湯同埋一杯飲品。番茄湯酸酸地又夠香滑,好開胃呢<凍咖啡>由於點餐時我要求沙律當中嘅醬汁另上,所以侍應小姐係我點咖啡嘅時候特登問我奶同糖漿使唔使另外上,好貼心呢<煙三文魚凱撒沙律>食沙律都係想健康,所以我要求醬汁另上,份量可以自己控制嘛沙律菜夠晒新鮮爽脆,加埋麵包粒同埋芝士碎就更加好味,最後仲加埋厚厚嘅煙三文魚片,絕對係畫龍點睛<咖哩吉列豬扒飯>好友唔怕肥,所以叫咗個咖喱吉列豬扒飯,放低嘅時候已經勁香噴噴,搞到我都忍唔住搶左佢一塊吉列豬扒來食😅😅😅吉列豬扒揸得香脆又唔乾,入口鬆化juicy,配埋小小微辣既咖喱汁超級惹味,用嚟送飯一流<芝士焗菠菜>熱辣辣的送到,濃濃嘅芝士香勁誘惑味道夠晒芝味濃厚,口感又夠柔滑,超正的<蒜香帶子香辣扁意粉>最後仲叫咗個蒜香十足嘅炒意粉,帶子大大粒又煎到香噴噴,扁意粉加埋落咗

而且價錢都好大眾化,

加上店內環境都幾舒適,同朋友入去食餐飯傾吓計就啱晒

蕃茄餐湯

〈蕃茄餐湯〉
我哋將其中一份主食轉咗做套餐,所以有是日餐湯同埋一杯飲品。
番茄湯酸酸地又夠香滑,好開胃呢

凍咖啡

<凍咖啡>

煙三文魚凱撒沙律

<煙三文魚凱撒沙律>
食沙律都係想健康,所以我要求醬汁另上,份量可以自己控制嘛

咖哩吉列豬扒飯

<咖哩吉列豬扒飯>

芝士焗菠菜

<芝士焗菠菜>
熱辣辣的送到,濃濃嘅芝士香勁誘惑

味道夠晒芝味濃厚,口感又夠柔滑,超正的

蒜香帶子香辣扁意粉

<蒜香帶子香辣扁意粉>
最後仲叫咗個蒜香十足嘅炒意粉,帶子大大粒又煎到香噴噴,扁意粉加埋落咗勁多惹味既紫洋蔥同辣椒一齊炒,惹味得嚟又不失清新,感覺好平衡

蕃茄餐湯
凍咖啡
煙三文魚凱撒沙律
咖哩吉列豬扒飯
芝士焗菠菜
蒜香帶子香辣扁意粉
2019-11-11 223 瀏覽
今日同屋企人去咗將軍澳中心食飯,本身都熟呢一區,好多餐廳都試過,呢間day cheese 就仲未試過,見裝修得幾靚就入去一試裏面環境舒適👍🏼👍🏼👍🏼座位好寛闊,有卡位,亦都有方枱,唔會坐得好密實😍裏面裝修以休閒為主,用上白色和木色為主👍🏼每張枱上面已經擺咗餐具和紙巾,方便取用👏🏼👏🏼嘢食方面選擇很多,我哋一行四人叫左香草肉醬溫泉蛋意粉,咖喱吉列魚柳飯,招牌小食拼盤,烤羊扒,焗芝士蟹肉龍葵菇同埋一個香蕉pancake。香草肉醬溫泉蛋意粉,味道同出面不一樣,加上溫泉蛋,口感特別幼滑👍🏼👍🏼同行有朋友一定要食飯,所以叫左咖喱吉列魚柳飯,魚柳得剛剛好,外脆內香配埋咖喱汁送飯一流🤤🤤烤羊扒,味道也很不錯,我哋叫咗七成熟,肉質也不會很鞋,有羊味👍🏼小食拼盤同埋焗龍菇,味道正常最最最令人驚喜的是香蕉pancake😍😍😍真係好好食,可能是即叫即整, pancake一點也不乾,加上朱古力醬(朱古力醬不會過甜,本身不是十分好太甜的東西),這個pancake 10分適合我食,有8塊每人分到兩塊,分量剛剛好😁😁10分滿足的一餐飯👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

小食拼盤同埋焗龍菇,味道正常

最最最令人驚喜的是香蕉pancake😍😍😍

10分滿足的一餐飯👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
2019-11-07
2019-11-05 181 瀏覽
將軍澳有好多不同種類的餐廳,我咁為食當然每一間都會去試下, 今次到Say Cheese吃晚餐, 其實我開頭係畀佢哋嘅甜品吸引。 店內裝修以木製為主, 廚房用開放式設計, 再看看餐牌上的食物種類, 可以散叫和套餐, 當晚我點香煎鵝肝意大利飯$128, 鮮茄忌廉汁雞肉長通粉$78(加$28 配餐湯和飲品, 凍檸茶跟餐價加$3), 最後我要挑戰這個八層高的原味班戟層層塔,香蕉及雪糕$82。香煎鵝肝意大利飯🍛~ 意大利飯烹調得很煙韌, 鵝肝煎得剛剛好, 外脆內軟好 juicy。鮮茄忌廉汁雞肉長通粉🍝~ 雞肉冇雪味, 鮮茄忌廉汁酸酸地好開胃。原味班戟層層塔,香蕉及雪糕🥞~ 終於到最期待的八層班戟, 班戟做得又香又軟熟, 配上焦糖,香蕉和雪糕, 口感豐富, 絕對值得一試!餐湯🥣~ 蕃茄湯反而味道偏酸。凍檸檬茶🥤~ 味道正常, 不算太甜剛剛好。整體而言個人感覺say cheese 的食物質素 中上, 絕對要試下這裏的八層班戟, 員工的服務質素也很好, 價錢適中, 下次我會再來這裏食其他菜式。

餐湯🥣~ 蕃茄湯反而味道偏酸。

凍檸檬茶🥤~ 味道正常, 不算太甜剛剛好。

香煎鵝肝意大利飯

原味班戟層層塔 香蕉及雪糕
凍檸茶跟餐價加$3
  • 原味班戟層層塔香蕉及雪糕
2019-08-08 933 瀏覽
早在上手手提電話報銷之前,我也曾經光顧過,位於「將軍澳中心」裡面的某間,以芝士作為賣點的主題餐廳,餐廳的名稱開宗明義,叫做「Say Cheese」。以前我在上手「開飯喇」戶口,曾經發現當時的「Say Cheese」,裡面曾經有類似「梳乎厘班㦸」的大熱西式甜品「鬆餅」供應,可惜我等到有機會上門拜訪「Say Cheese」,「梳乎厘班㦸」和「鬆餅」最後沒有出現。「Say Cheese 」甚至有另一款我都很想食的刨冰甜品「雪山」,「雪山」最後也跟「鬆餅」一樣,無聲無息地消失於「Say Cheese」,消失在我視線範圍之內。所以我前後兩次,憑藉兩個手提電話「開飯喇」戶口光顧「Say Cheese」,最後也只能食「Say Cheese」其他跟芝士有關的食品,感覺始終不及食刨冰,或者梳乎厘班㦸那麼好。例如今次「Say Cheese」下午茶裡面包括芝士三文治在內的食品,「扒芝士火腿三文治配沙律」只是一份含片裝芝士在內,未經過任何烘烤程序。另外「扒芝士火腿三文治」配上雜菜沙律,「Say Cheese」廚房店員沒有在雜菜沙律裡面加入任何沙律醬汁,甚至最基本的沙律醋也欠奉。所以「Say Cheese」雜菜

所以「Say Cheese」雜菜沙律在沒有任何醬汁調味的情況下,味道變得淡而無味,而且在雜菜淡而無味的強烈對比之下,更顯得「扒芝士火腿三文治」裡面芝士甜味更加濃厚。

雖然「Say Cheese」的「扒芝士火腿三文治」裡面的芝士味道很甜,可惜欠缺其他調味醬料味道輔助,所以「扒芝士火腿三文治」實際評價亦只屬中等而已。

相對之下,「Say Cheese」下午茶裡面的指出套餐飲品,「鮮果冰茶」竟然成為了「Say Cheese」下午茶裡面,味道最甜最濃厚的一環。

扒芝士火腿三文治配沙律

提拉米蘇蛋糕

我詢問過「Say Cheese」的侍應之後,才知道當日下午茶套餐飲品「鮮果冰茶」裡面的味道,是屬於來自水蜜桃甜味的水果茶,我很喜歡食水蜜桃,所以也很喜歡水蜜桃茶裡面的甜味。

加上「Say Cheese」安排水蜜桃甜味「鮮果冰茶」,作為下午茶茶餐指定套餐飲品,「鮮果冰茶」的實際份量也不算少,「Say Cheese」安排了有耳玻璃杯去盛載飲品。

「Say Cheese」以精美的有耳玻璃杯,去盛載濃厚甜味的水蜜桃冰茶,令我享用「鮮果冰茶」的過程也變得十分輕鬆。至於我另外追加,「Say Cherse」下午茶壓軸上場的蛋糕,是咖啡口味的「提拉米蘇」蛋糕。

雖然「提拉米蘇蛋糕」裡面勉強擁有來自咖啡的香味,蛋糕的整體味道也都稱得上算是很甜,但是我食「提拉米蘇蛋糕」食到中段,無意中食到蛋糕中間有少許冰塊。

估計可能因為「Say Cheese」的「提拉米蘇蛋糕」,是食店預先製作完成,放入雪櫃裡面備用的飯後甜品,所以「提拉米蘇蛋糕」放在雪櫃時間長了,蛋糕裡面才結起了少數冰塊。

不過,「Say Cheese」「提拉米蘇蛋糕」整體的味道仍然稱得上算是甜,咖啡香味頗濃,裡面的少許冰塊只是僅僅美中不足的瑕疵而已。

已經再沒有機會在「Say Cheese」食刨冰和梳乎厘班㦸甜品,無疑是有點可惜,只能夠說西貢區跟「梳乎厘班㦸」之間的緣份,真的很淺了……
2019-08-03
2020-01-06 10 瀏覽
Say Cheese 🧀 可惜呢段時間即煮芝士卡邦尼意粉嗰個人唔係度就叫咗呢幾樣。。。椰香忌廉汁雞扒芝味焗飯杏仁布朗尼蛋糕金柚蘋果凍頂烏龍芝士奶蓋茶個焗飯唔多講啦都係咁上下有椰香同芝士味啦😂布朗尼蛋糕幾鬆化,入口有好濃厚嘅朱古力味😍👍🏼但古唔到呢杯芝士奶蓋出奇地好飲,茶味濃得嚟又唔苦又唔澀飲到D柚子肉粒加上新鮮嘅蘋果切片,當然唔少得面果層芝士奶蓋打得幾綿滑😍😍😍未試過飲到D味道好豐富嘅飲品💛💛💛💛💛
Say Cheese 🧀
可惜呢段時間即煮芝士卡邦尼意粉嗰個人唔係度
就叫咗呢幾樣。。。
椰香忌廉汁雞扒芝味焗飯
杏仁布朗尼蛋糕
金柚蘋果凍頂烏龍芝士奶蓋茶
個焗飯唔多講啦都係咁上下有椰香同芝士味啦😂
布朗尼蛋糕幾鬆化,入口有好濃厚嘅朱古力味😍👍🏼
未試過飲到D味道好豐富嘅飲品💛💛💛💛💛
2020-01-05 12 瀏覽
今天一行三人Lunch 揀左來食say cheese! 其實都好耐冇過嚟食了!今天lunch time 時不多人有位,選左個卡位。假日Lunch 都好有套餐可以選擇,有配餐湯或沙律及餐飲佢哋要餐湯而我選擇沙律,因為平時小食蔬菜😅是日餐湯係番茄湯,個沙律醋汁幾好味👍🏼All day breakfast 食食吓先記得影相😅應該有兩片多士,跟來嘅士多啤梨醬好甜幾好食,薯餅好味好脆呢個係雙重芝士雞皇焗飯味道ok ,老公話份量太少,似下去茶分量😅Four Cheese Mac 好食,芝士好濃😋再加一杯水果冰茶及凍檸檬茶

假日Lunch 都好有套餐可以選擇,有配餐湯或沙律及餐飲

佢哋要餐湯而我選擇沙律,因為平時小食蔬菜😅
是日餐湯係番茄湯,個沙律醋汁幾好味👍🏼

Four Cheese Mac 好食,芝士好濃😋

再加一杯水果冰茶及凍檸檬茶
2019-12-28 7 瀏覽
環境幾舒適,裝修简單得來但美觀,職員態度ok,但食品質素就麻麻地,當晚點了黑松炒飯,海鮮焗飯,煙三文魚意粉,最後點了個甜点,雪糕甜格,甜品都0K,但海鮮焗飯的飯硬到好似生飯甘,黑松炒饭太流,say cheese個名比我心目中還有進步空間。
2019-12-26
  • 焦糖香蕉窩夫配特濃咖啡雪糕
2019-12-05 27 瀏覽
平時行過Say Cheese,就咁望門面以為齋賣手調飲品,睄吓入面,原來有賣埋西餐,真係未試過喎,手調飲品咁ok,西餐應該都唔差啩?是日餐湯係南瓜忌廉湯,夠濃味,忌廉味好出蒜蓉包點湯食亦得,齋食亦得胃民點都要揀沙律,勤食蔬菜係好嘅為咗知佢點解叫火焰卡邦尼,就揀嚟一試究竟,原來佢係用火燒熱啲芝士磚撈吓意粉,故以此命名,特此紀念羊架5成熟都幾嫩口,唔怕生都可以試吓,薄荷啫喱醬好特別食太多薯仔好口乾,嗌杯嘢紓緩旱災先加$15就有咁大個撻,幾抵吖雲呢拿雪糕都好正格局都唔錯,仲有卡位坐

是日餐湯

是日餐湯係南瓜忌廉湯,夠濃味,忌廉味好出

蒜蓉包

蒜蓉包點湯食亦得,齋食亦得

是日沙律

胃民點都要揀沙律,勤食蔬菜係好嘅

烤羊扒配薄荷醬及燒汁

羊架5成熟都幾嫩口,唔怕生都可以試吓,薄荷啫喱醬好特別

鮮果冰茶

食太多薯仔好口乾,嗌杯嘢紓緩旱災先

精選甜品

加$15就有咁大個撻,幾抵吖

雪糕

雲呢拿雪糕都好正

格局都唔錯,仲有卡位坐
2019-12-04
是日餐湯
烤羊扒配薄荷醬及燒汁
精選甜品
雪糕
一個點沙律,一個點湯,沙律感覺幾新鮮,加上醋,酸酸開胃,Fresh既感覺。湯就黎左個紫薯湯~ 我就無試過啦,不過貌相OK~ 雞扒飯,友人翻食,勁香,惹味嫩口又厚肉。海鮮闊條麵,本來以為午餐會有咁上下份量,點知,比想像中細份,但蝦新鮮爽口,算唔錯,但未必夠飽。呢個就系我點的,吉列豬扒!超好味!!外脆唔吉口,內軟有汁又厚肉><價錢比一般茶餐廳吉列豬貴dd,但物超所值!!厚2-3倍,淡淡肉!!咖哩唔辣系惹味!最後配個大大杯奶茶,爽到上心口,價錢合理抵!
沙律

湯就黎左個紫薯湯~ 我就無試過啦,不過貌相OK~

紫薯湯

雞扒飯,友人翻食,勁香,惹味嫩口又厚肉。

雞扒

呢個就系我點的,吉列豬扒!
系惹味!最後配個大大杯奶茶,爽到上心口,價錢合理抵!

吉列豬扒
奶茶
2019-10-17
雞扒
吉列豬扒
奶茶
Say Cheese將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖今日黎開將軍澳中心呢頭做嘢,所以就同同事入咗嚟呢間Say Cheese開餐,開頭係比佢既鋪面吸引左,成間黃色做主題,一眼望落已經令人覺得好開心,又見到佢D Lunch Set都唔錯,所以一於入黎試試是日午市套餐包左餐湯或沙律+飲品餐廳入面既環境都幾舒適,唔會覺得好迫夾今日既餐湯係蕃茄湯我就覺得酸左D, 如果淡口少少會更好辣蝦茄蓉汁扁意粉吉列豬扒鮮茄焗飯好鮮忌廉汁芝味焗飯鮮果冰茶--水蜜桃口味如果食完覺得唔夠喉,仲可以係門口叫埋Movepick雪糕架
Say Cheese
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖

是日午市套餐

包左餐湯或沙律+飲品

餐廳入面既環境都幾舒適,唔會覺得好迫夾

今日既餐湯係蕃茄湯

我就覺得酸左D, 如果淡口少少會更好

辣蝦茄蓉汁扁意粉

吉列豬扒鮮茄焗飯

好鮮忌廉汁芝味焗飯

鮮果冰茶--水蜜桃口味

如果食完覺得唔夠喉,仲可以係門口叫埋Movepick雪糕架

美食很少會有人不喜歡。有的人會吃,懂吃,也會做,還能把美食之所以是美食的真正原因介紹給其他人;有的人會畫,那一種維妙維肖 ,甚至比真實的美食更誘人……實際上,美食之所以成為美食,全在於因為美食就是一種能夠顯示出一個人對待生活的態度的風向標。無論做任何一件事情,喜歡就一定會 盡全力去做,盡全力去做就很少有一點點成績也做不來的。不要小看美食,它只是一種只是食物而已,更重要的是一種美的存在,看的時候賞心悅目 ,吃的時候回味悠長!這樣才是真正的美食。今晚我也是跟男朋友來吃這道美食...將軍澳中心,他帶我到來時,我被這家餐廳門口的招牌吸引了,繽紛搶眼嘅芝士黃做主色,【Say Cheese】開心開心。門口好多令人流口水既雪糕Bar或甜品位置,好多Pancake圖片,真係好有食欲。而且門口做左個Speical Area,好似室外又似室內。入面環境L型設計,木質地板配上木質桌椅好統一,相對冇門口咁繽紛搶眼,但都好舒服,因為靠牆的一排是沙發座,不錯的,坐得舒適,靜靜地慢慢食傾下計。翻開餐牌,其實都老少咸宜,有小食、意粉、意大利飯和大量甜品選擇,見到餐廳主打芝士,實係芝士既野食特別吸引!在於Pasta 上

這樣才是真正的美食。今晚我也是跟男朋友來吃這道美食...

翻開餐牌,其實都老少咸宜,有小食、意粉、意大利飯和大量甜品選擇,見到餐廳主打芝士,實係芝士既野食特別吸引!在於Pasta 上口咪眾多,甜品都係...真係幾多個胃都搞唔店呀~

🔹紐西蘭肉眼扒10安士  $168
🐮一向扒類都點開,五成熟,因為五成熟的肉的中心為粉紅色,大概佔25%的區域,逐漸過渡到外圍的灰褐色,口感不會太嫩,有層次,質感偏厚重。
紐西蘭肉眼扒10安士

脂肪呈大理石花紋狀的肉眼扒,肉質嫩度僅次於牛柳,脂肪含量較高,呢度煎得岩岩好吧!
紐西蘭肉眼扒10安士

香得黎唔會過熟,肉質夠腍身,鬆鬆地帶點似味, 一切開都Keep到Juicy既口感。瘦肉與脂肪比例剛好,做色澤唔夠紅潤透亮,即係其實佢OverCook左小小,但都可接受喔。但如果5成熟就可以品嚐到其最鮮最甜的味道。
紐西蘭肉眼扒10安士

另外配菜都可以的,不用太多,因為塊扒都有一定的份量,BTW 配菜好吃呀!!

🔹火焰卡邦尼意粉🍝 $108
Pasta 我一直都好喜歡,不過至愛始終係carbonara,而呢度最期待既都係🔥火焰卡邦尼意粉。
我遠小小望過去見到👨🏻‍🍳係Open kitchen即席表演怎樣烹調火焰卡邦尼意粉,即刻影低幾張相。

火焰卡邦尼意粉

巨型芝士上炒的話定必將芝士完美地融入意粉入面,而且🔥火焰效果係因為加左小小酒去引發個種香氣出黎。🤤眼見都覺得好好食。好吸引。
火焰卡邦尼意粉

上枱時細看,卡邦尼意粉每條都掛著醬汁,望落濃稠。
火焰卡邦尼意粉

意大利粉好香有嚼口又有點點彈性!蛋黃芝士醬份量剛好,奶香味頗出眾,唔會好溜,可能比例算是不錯吧,芝士味濃郁。
火焰卡邦尼意粉

意粉入面有蘑菇、洋蔥同埋炒香左嘅煙肉都好Creamy。平時既意粉好容易乾爭爭,但呢個口感豐富又多汁!好推介,必點必點!

🔹Say Cheese 芝士蛋糕🍰 $48
芝士味道的輕重、入口順滑多寡的質感等而有所區分,呢件代表【Say Cheese】的Cheese Cake有很香的牛油味,忌㾾幼滑而不甜膩同淡淡的奶香,都好食!

Say Cheese 芝士蛋糕

裝修有心思,細心設計令到成餐飯都好Relax,餐廳環境光猛乾淨又坐得舒服,服務好,環境好,食物又好,一扒一意粉一甜品亦剛好,兩個人食已好足夠。好彩我呢個路痴有個願意陪我周圍去嘅男朋友做我嘅美食地圖!👏🏼👏🏼
2019-11-12 35 瀏覽
今日老婆請食飯,帶我哋去食呢間say cheese,反正有人請,佢話食咩就食咩😂😂入到黎,侍應的態度良好,安排左我哋四個人坐卡位,梳化椅都坐得幾舒服👍🏼👍🏼這裏的裝修都幾有心思,牆上掛左一啲畫,天花位置特別用左木架裝飾,唔會將水管燈管暴露出來,很細心的設計👏🏼👏🏼到嘢食方面啦,都幾多選擇,我鍾意食羊,揀咗個羊扒,其他人揀咗肉醬意粉,咖喱魚柳飯,仲有小食拼盤同埋焗菇😋😋😋😋我哋本身都好肚餓,好彩食物都來得好快😁😁,食物質素很不錯,我叫的羊扒很有羊味配埋薄荷醬,一點也不油膩👍🏼其他人揀的食物都好快清曬,焗菇好多汁😋肉醬意粉加個溫泉蛋,估唔到又幾夾😆咖喱魚柳飯,魚柳炸得外脆內軟,唔會腥,咖喱汁送飯一流,略嫌少咗啲,如果多少少汁就更完美最後少不免食甜品,甜品有好多選擇,唔講以為入咗甜品店,有pancake,toast, waffle,仲有其他...好多嘢都想試,但已經好飽了,所以帶咗個香蕉pancake一齊shareWaaaa個香蕉pancake有成8塊😆,中間夾著香蕉,再淋左啲朱古力醬喺面,好好味呀,應該係即叫即整,一啲都唔乾,10分推介,下次可以再嚟試吓去其他的甜品😍😍😍

其他人揀的食物都好快清曬,焗菇好多汁😋
肉醬意粉加個溫泉蛋,估唔到又幾夾😆

最後少不免食甜品甜品有好多選擇,唔講以為入咗甜品店,有pancake,toast, waffle,仲有其他...好多嘢都想試,但已經好飽了,所以帶咗個香蕉pancake一齊share

2019-11-07