2019-11-12 674 瀏覽
今次食呢間新派粵式火鍋,環境非常特別。一去到未有位,餐廳安排咗露台位置畀我哋等。露台好正,有維港景,呼吸新鮮空氣,再有啲梳化坐,等多陣都唔介意。餐廳好特別,環境佈置就好似海洋公園哈囉餵咁,以男人去滾作為主題,夠曬特別。侍應嘅服飾好有現代感,座位坐得幾寬敞,餐牌設計得唔錯。 金甲脆魚皮 (⭐⭐⭐⭐⭐)係鹹蛋黃整成嘅脆炸魚皮,少少熱氣,不過作為火鍋前菜係唔錯嘅選擇,啲蛋黃好香。鞭鞭有力湯  (⭐⭐⭐⭐⭐)個湯底名堂夠曬特別,其實係魚頭湯。大大個魚頭放咗入去個鍋度,好快就散發出香濃嘅魚味。A5野崎牛肩肉 (⭐⭐⭐⭐⭐)啲牛都幾正,質感唔錯,同埋有牛嘅鮮味,值得一試。日本廣島蠔 (⭐⭐⭐⭐💢)廣島蠔大大隻,食落感覺都幾香滑。手打蝦丸 (⭐⭐⭐⭐⭐)不嬲都鍾意食丸類,蝦就更加係我至愛。 打邊爐不容錯過。雜菌拼盤 (⭐⭐⭐⭐💢)呢款拼盤叫做長生不老雜菌拼盤,哈哈,都幾,頂癮。食火鍋食返啲素菜,感覺冇咁熱氣。最後加埋個甜品,麻花加甜醬,味道同埋賣相都唔錯。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 去滾 銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown27樓推介菜式:手打蝦丸、金甲脆魚皮👍🏻環境特

金甲脆魚皮 (⭐⭐⭐⭐⭐)
金甲脆魚皮

鞭鞭有力湯  (⭐⭐⭐⭐⭐)
魚頭火鍋底

A5野崎牛肩肉 (⭐⭐⭐⭐⭐)
啲牛都幾正,質感唔錯,同埋有牛嘅鮮味,值得一試。
牛肩牛

日本廣島蠔 (⭐⭐⭐⭐💢)
廣島蠔大大隻,食落感覺都幾香滑。
日式廣島蠔

手打蝦丸 (⭐⭐⭐⭐⭐)
不嬲都鍾意食丸類,蝦就更加係我至愛。 打邊爐不容錯過。
手打蝦丸

雜菌拼盤 (⭐⭐⭐⭐💢)
雜菌拼盤

最後加埋個甜品,麻花加甜醬,味道同埋賣相都唔錯。
甜品

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
去滾 銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown27樓

推介菜式:手打蝦丸、金甲脆魚皮

👍🏻環境特別
👍🏻座位舒適