2020-06-05 121 瀏覽
呢幢618係重新裝修的懷舊大樓,如果去開旺角唔想食連鎖店,都可以試一試呢間嘅。我地等位等左大概15分鐘就有位,餐廳裝修主要都係走復古路線,有小小去左馬拉的感覺。餐牌都印左好多唔同的特式小菜,最後決定試下D小食同一個飯。(1)辣死你嗎配烤雞脾要讚一讚烤雞脾,估唔到雞皮烤到好脆,雞脾都有小小烤過的味道,不過椰漿飯偏林,冇咩椰醬味,同埋蝦片唔夠新鮮,入左風。(2)肉骨茶 (三層肉)肉骨茶的熱湯係濃濃的藥材味,不過飲落去唔苦,好易入口。另外,估唔到三層肉數量比我想像中多,亦唔會只係得肥豬肉,點甜鼓油比頭抽更match。(3)椰香咖央多士多士好香脆,咖央醬有椰香,甜甜的,好岩甜品。(4)桔仔話梅水養生人必點,酸酸甜甜咁,飲落去喉嚨好舒服。(5)馬來西亞拉茶茶味比較淡,可以試其他野飲。

(1)辣死你嗎配烤雞脾

(2)肉骨茶 (三層肉)

(3)椰香咖央多士
多士好香脆,咖央醬有椰香,甜甜的,好岩甜品

(4)桔仔話梅水
養生人必點,酸酸甜甜咁,飲落去喉嚨好舒服。

(5)馬來西亞拉茶
茶味比較淡,可以試其他野飲。