2023-09-08
桂花小幸(將軍澳廣場)將軍澳廣場的桂花小幸以地道台灣菜和台式特飲做主打,,餐廳裝修以台式文青氣息和田園風格為主調,設有卡座,坐位寬敞坐得舒適,小店以自助落單付款形式,服務員很快速有禮貌地捧餐到你座位,而食物性價比高,好味又抵食。原盅燉湯湯時菜紅燒三寶牛肉定食(牛筋,牛腩,牛肚)原盅滋潤燉湯好足料,清甜不膩,仲有一個上湯浸時菜,係清甜的娃娃菜,而牛三寶廚師炆得夠淋,好有骨膠原,呢個定食套餐令我十分滿足。飲品芒果QQ綠茶(凍)(微甜)鹽酥雞扒蔥油熱拌米線配紫菜魚丸湯鹽酥雞扒炸到非常香口,面醬不太厚,不膩,米線拌鹵水汁非常惹味,紫菜魚丸湯微鹹,好味。飲品夏日水漾鮮果茶(凍)(微甜)鹽酥花枝丸小食鹽酥花之苑炸到金黃色,不肥膩,食落爽口兼彈牙,好香口必吃的小食。
原盅燉湯湯時菜紅燒三寶牛肉定食(牛筋,牛腩,牛肚)
鹽酥雞扒蔥油熱拌米線配紫菜魚丸湯
鹽酥花枝丸