發掘新餐廳!今次去到嘉里酒店(雖然搶唔到一折自助餐),但係佢個food Court都有好多好多平價少少嘅國際美食!!行入少少發現咗呢一間韓國餐廳(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨BBQ SticksPork Belly with Leek·Lamb Rack·Hanger Steak·Marinated Ribs嚟到一間韓國海景餐廳有點可能缺少韓式烤肉呢!!!揀咗以上四款,各有千秋(・ω・)ノ先要讚一讚佢嗰個已經醃好味嘅牛肋骨,肉質好軟淋;豬腩肉香脆得來完全冇肥膩嘅感覺;牛扒肉汁滿滿,牛味頗濃香;至於羊扒更加係有驚喜,臊味唔算好重,肉質帶點粉嫩,好香口!✨Fried Shrimp Toast•Sweet Potato•Minced Pork • Rice Cake炸物都係韓國嘅招牌食品,蝦多士炸得酥脆、甜番薯邪惡得來又唔會過分有負擔感;炸豬肉串入邊帶點香蔥,感覺唔會太油身;年糕香腸串食唔停口~✨VeggieHouse Corn•Assorted Veggies•Portobello•Tofu Puffs客廳好貼心,食完一輪肉同埋炸物之後就有蔬菜清一清喉嚨,無論係粟米、焗蔬菜、焗冬菇都係滋味架!✨Hous

✨BBQ Sticks

✨Fried

✨Veggie
Tofu Puffs

✨House Special
Korean Fried Chicken
餐廳嘅炸雞真係一定要試一試,原隻炸雞已上,餐廳職員再幫你撕開一嚿一嚿,外皮薄脆,肉質爆棚!!!啖啖熱辣辣滑捋捋,真係好似去咗韓國當地咁嘅質素

✨Bansang Korean Meal Set
Perilla noodles•Baby Otopus•Soybean Noodles•Kimchi Soup
近乎尾聲當然唔少得有韓式嘅主菜、除咗有兩款麵條之外亦都有泡菜湯!好好好滿足~
平時食開嘅水冷麵,餐廳換咗黑芝麻豆漿作為個湯底,幾有驚喜;而香蔥香菜紫菜撈麵,
亦都帶嚟一點嘅清新感~

✨Dessert
Yakgwa cookies choco mousse