2020-07-19
趕係政府收緊食飯政策之前嘅last meal,要小心注意衛生啊,都唔知幾時有得重出江湖😭 開場2杯酒先~ 梅酒同highballu 正常發揮小淡 飲到最後冇乜味lu😕.尼度有個好特別嘅吞拿魚叫法: 成塊上!😳店員會拎出嚟係你面前磅,再計返價錢,無花無假👍🏻因為每塊都要有一定嘅厚度,所以大約230g上下,我地尼度$350左右。上至下分別係大拖羅、中拖羅、赤身,先由最下開始食,鮮味十足,魚味充滿成個口腔。食到中拖羅會feel到滑身d,多返dd油脂香口d;大拖羅講真冇入口即溶,油脂唔多所以同中冇太大分別,但2人食完冇負擔😌再來帶子刺身同海膽,帶子鮮味有彈性,海膽一上枱唔太新鮮,反映完有換比我地👍🏻整體味道合格嘅.食返d熱食~牛舌豆腐比想像中好食,牛舌入味夠淋,同嫩豆腐好夾尼個雞串燒拼盤唔推介😅整體燒得唔算乾,不過味道一般,雞皮燒得唔夠脆導致好油膩,雞胸調味不夠而且好柴,雞髀肉同秋葵中規中矩,唯一可散叫雞軟骨棒👌🏻.最後掙扎左燒牛扒同和牛壽喜燒之中,揀左~蛋同烏冬另外加錢嗌的,鍋入面本身有豆腐、蔬菜、牛舌,幾豐富的。和牛嫩身但薄身細塊,同一般食sukiyaki大大塊唔同,牛味唔濃少左一份滿足感
開場2杯酒先~
尼度有個好特別嘅吞拿魚叫法: 成塊上!😳
食返d熱食~牛舌豆腐
比想像中好食,牛舌入味夠淋,同嫩豆腐好夾
最後掙扎左燒牛扒同和牛壽喜燒之中,揀左~
蛋同烏冬另外加錢嗌的,鍋入面本身有豆腐、蔬菜、牛舌,幾豐富的。和牛嫩身但薄身細塊,同一般食sukiyaki大大塊唔同,牛味唔濃少左一份滿足感。
除左吞拿魚嘅食法比較特別之外,其他食物新鮮但味道中規中矩