2023-01-20 53 瀏覽
🎀天天海南雞飯⭐黑椒鵝肝醬花膠⭐新加坡麥片大蝦⭐原味豆花一直好鐘意食天天海南雞飯嘅新加坡小菜, 咁啱呢排新年, 決定約埋朋友一齊去天天食餐好味嘅團年飯。新年一定要食好d , 見到佢有炆花膠同大蝦食, 忍唔住各叫左一份。首先係黑椒鵝肝醬花膠, 花膠炆到好入味, 大片得黎都唔少件。花膠充滿膠質, 但係又有d 彈牙, 最啱添飯一齊食。新加坡麥片大蝦都係一流, 大蝦質素好高, 蝦膏係橙紅色, 蝦肉夠爽口, 微微裹上牛奶同麵粉炸完之後, 真係連殼食埋都得。食完2個充滿滿足感嘅主菜之後, 最後叫左份原味豆花做甜品。一直覺得新加坡嘅豆花特別美味, 而呢份天天整嘅豆花一樣咁好食, 入口嫩滑又重豆香, 口感似係比較凝固嘅豆漿, 鐘意豆腐產品嘅人真係唔可以錯過。Address:#food #foodie #foodhk #foodiehk #尖沙咀 #美食 #尖沙咀美食 #沙田 #沙田美食 # #hkrestaurant #hongkong #foodlover #香港
🎀天天海南雞飯

⭐黑椒鵝肝醬花膠